Newest pictures

ESCORT RALLY SPECIAL 2023

RALLY STADEN 2023

TBR RALLY 2023

YPRES RALLY 2023

WERVIK RALLY 2023

ORC RALLY 2023

SEZOENS RALLY 2023

MONTEBERG 2023

RALLYLEGEND SAN MARINO 2022

RALLY VERMENTINO 2022

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2022

ELBA RALLY 2022

WRC YPRES 2022

RALLY STADEN 2022

WERVIK RALLY 2022

SEZOENS RALLY 2022

RALLY KORTRIJK 2021

CONDROZ RALLY 2021

HEMICUDA 2021

RALLYLEGEND SAN MARINO 2021

RALLY VERMENTINO 2021

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2021

RALLY YPRES BELGIUM 2021

RALLY STADEN 2021

MONTEBERG 2021

Rallylegend San Marino 2020

Review 10 years Monteberg 2020

Adriatico 2020

Rallylegend San Marino 2019

Rally Condroz 2019

Hemicuda Rally 2019

Aarova Shortrally 2019

Omloop 2019

Rally Staden 2019

Rally Ypres 2019

Wervik Rally 2019

ORC Rally 2019

Sezoens Rally 2019

Monteberg 2019

Rally de Wallonie 2019

Condroz Rally 2018

Rallylegend San Marino 2018

AAROVA RALLYSPRINT 2018

Hemicuda Rally 2018

Ypres Rally 2018

Wervik 2018

Sezoens 2018

Monteberg 2018

Wallonie 2018

Condroz 2017

Oudenaarde 2017

Staden 2017

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2017

Hemicuda 2017

Ypres Rally 2017

Condroz Rally 2019

Condroz Rally 2019

BMA op het podium in de Monte Carlo en de Romania Historic Winter Rally.

Met deelnames aan de Monte Carlo en de Romania Historic Winter Rally beleefde BMA een druk weekend. In de Monte Carlo bezorgden Grégoire Munster (Hyundai i20 N Rally2) en Marijan Griebel (Opel Corsa Rally4) BMA twee podiumplaatsen in WRC2 Junior en in RC4. Frédéric Rosati (Hyundai i20 N Rally2) eindigde zevende bij de Masters. In Roemenië behaalde BMA met Francis Heyse (Porsche 911 Carrera RS Proto) een podiumplaats bij de tweewielaangedreven wagens. In dezelfde categorie eindigde Philippe Dubaere (Porsche 911 Carrera RS Proto) vierde en Jérôme France (Porsche 911 Carrera RS Proto) zevende. Emile Breittmayer (Subaru Impreza 555) was bij zijn debuut op weg naar de derde plaats tot hij zondagnamiddag in de fout ging en moest opgeven.

BMA bracht drie wagens aan de start van de Monte Carlo, een wedstrijd die zijn 90e verjaardag vierde. En ook al was er weinig tot geen sneeuw, het blijft een mythische wedstrijd die iedereen ooit eens wil gereden hebben. Voor Grégoire Munster was het zijn derde deelname. Na een moeilijk wedstrijdbegin luidde Munster op zaterdag de aanvalsklok en stond hij, met nog vier ritten te rijden, zowel in WRC2 als in WRC2 Junior op het podium......

In de algemene stand vertaalde zich dat in een knappe negende plaats. "In aanloop van de rally hadden we getest op sneeuw en ijs. Helaas werd het een droge Monte Carlo en moesten we op donderdag starten met een setup die we vooraf niet hadden kunnen testen. Bijkomend probleem was dat net voor de start van de eerste rit er zich een probleem met de lichten voordeed waardoor we die slechts op halve capaciteit konden benutten. Op vrijdag werd de afstelling verfijnd en werkten we in de goede richting. Op zaterdag bezorgde het team mij een wagen waarmee ik echt kon aanvallen met als gevolg dat ik de dag afsloot als derde WRC2 en tweede WRC2 Junior. Op zondag wou ik die positie verbeteren maar een lekke band gooide roet in het eten. Ondanks dat voorval hou ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd waarin we na een mindere start sterk geëindigd zijn”, zegt Grégoire Munster.

Cijfers zeggen niet altijd alles, maar in het geval van Marijan Griebel wel veel. Met acht snelste tijden en evenveel keer de tweede tijd in RC4 kunnen we stellen dat hij een indrukwekkend debuut maakte in de Monte Carlo, een zeer sterke en constante wedstrijd reed die hij bekroonde met de tweede plaats in RC4. "De Rally Monte Carlo overtrof al mijn verwachtingen. Misschien zijn we donderdag- en vrijdagochtend iets te voorzichtig begonnen, maar zonder voorafgaande tests wou ik niet al te veel risico’s nemen. De omstandigheden waren verraderlijk. Vanaf vrijdagmiddag voerden we het tempo op zonder de limiet op te zoeken en konden we acht van de laatste tien klassementsproeven winnen. BMA, die toch al wat ervaring heeft met de Corsa, bezorgde mij een perfecte wagen.”

Frédéric Rosati reed zijn eerste WK-rally ooit. Vanwege het ontbreken van sneeuw en ijs was de Monte Carlo eigenlijk een asfaltrally. En net op die ondergrond heeft Rosati weinig ervaring. Het zorgde voor een moeilijke wedstrijd.  De Monte Carlo werd zo één lang leerproces waarin hij door te finishen veel kilometers maakte en ervaring opdeed, niet onbelangrijk met het oog op de toekomst want de Fransman wil dit jaar nog deelnemen aan een aantal WK-rally’s. Met zijn ervaring op sneeuw en gravel kan hij in de WRC Masters nog mooie resultaten behalen te beginnen in de rally van Zweden eind februari.

Tijdens de eerste dag van de Romania Historic Winter Rally kregen de deelnemers een beetje sneeuw, maar vooral een bevroren parcours voor de wielen geschoven. Zaterdagnacht viel er 20 cm sneeuw waardoor het op de slotdag een totaal andere wedstrijd werd. Voor Francis Heyse was het nog maar zijn tweede deelname in Roemenië. De Belg reed een constante en verstandige wedstrijd waarin hij constant progressie maakte om uiteindelijk als derde te eindigen in de tweewielaangedreven klasse. Heyse zette grote stappen op het vlak van nota’s. Zowel in de opmaak, het begrijpen als het verfijnen van die nota’s.

Philippe Dubaere kon eindelijk nog eens deelnemen aan een wedstrijd. Zijn drukke professionele agenda en de nog steeds heersende gezondheidscrisis waren de oorzaak dat hij minder tijd kon vrijmaken om deel te nemen aan rally’s. Maar afgelopen weekend kon hij eindelijk nog eens achter het stuur van de Porsche kruipen. Door het gebrek aan competitieritme duurde het even vooraleer hij bij de tweewielaangedreven wagens kon meespreken. Maar ondanks het gebrek aan ervaring en competitieritme eindigde hij toch op een mooie vierde plaats in zijn klasse.

Jérôme France is een Fransman die al 20 jaar woont en werkt in Roemenië. Hij is vooral gekend van zijn deelnames aan klimkoersen. Afgelopen weekend kroop hij voor het eerst achter het stuur van een Porsche, met een onervaren copiloot op een ondergrond waar hij niet de minste ervaring had. Bovendien besloot hij last minute deel te nemen aan deze wedstrijd. In een wedstrijd met de nodige ups-and-downs eindigde hij toch mooi zevende in zijn klasse.

De vierde BMA-rijder die in Roemenië aan de start kwam was Emile Breittmayer. Bij zijn eerste deelname met de Subaru deed hij het voortreffelijk. Op zaterdag won hij drie klassementsritten en eindigde vijf keer in de top drie waardoor hij de dag als derde afsloot. Op zondag wist hij zich in de top drie te handhaven tot hij in de namiddag in de fout ging en moest opgeven. Laten we vooral de strijdlust en de competitiviteit van Breittmayer onthouden.