Hemicuda Rally 2020: Geen wijzigingen ivm corona maatregelingen. Wel nieuwe oplossing in de maak voor omwisseling vouchers geregistreerde toeschouwers.

Gisterenavond werd door de nationale overheid een lijst van nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het covid-19 virus af te remmen. Omdat de Hemicuda Rally al onder een heel strikt veiligheidsprotocol wordt georganiseerd, dat door Vlaams Minister van Sport Ben Weyts werd goedgekeurd, zijn er voorlopig geen veranderingen.
Eventuele wijzigingen aan het protocol worden deze week besproken, de organisatie is daarvoor in nauw contact met de overheden.
De impact van de nieuwe richtlijnen hebben een beperkte impact op de deelnemende teams. Café's en restaurants zullen gesloten zijn, wat betekent dat de teams zelf voor voldoende proviand zullen moeten zorgen. We herhalen daarbij dat er een verbod is op 'open vuur' op het assistentiepark. Er zal eveneens een avondklok gelden van middernacht tot 5 uur 's ochtends.
Voor wat de toeschouwers betreft gaan wij dit weekend op zoek naar een nieuwe manier om de tickets te verdelen. ..... Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de beperkte groep van geregistreerde toeschouwers hun Vouchers zouden komen omwisselen, gespreid over twee dagen en over meerdere café's.
Die spreiding was uitgewerkt om corona-proof te kunnen werken.
Van zodra we een oplossing hebben uitgewerkt, zullen we hierover duidelijk communiceren.