Stopzetting van het British Rally Championship 2020.

België komt stilaan uit de lockdown, maar internationaal blijft Covid-19 voor afgelastingen zorgen. In het Wereldkampioenschap Rally werden zowel de Rally van Finland als de Rally van Nieuw-Zeeland vorige week geannuleerd en nu heeft Motorsport UK beslist dat ook de Wales Rally GB niet door zal gaan van 29 oktober tot 1 november, vooral omdat de hotels mogelijk nog niet geopend zijn in de herfst.

De annulering van de Wales Rally GB werd vandaag gevolgd door het stopzetten van het volledige British Rally Championship 2020. De Wales Rally GB was een reservewedstrijd en zou tellen voor twee wedstrijden, als vervanger voor de Clonakility Park Hotel West Cork Rally en de Corbeau Seats Rally Tendring & Clacton. Ook de Today's Ulster Rally was al verschoven naar 2021 door de gezondheidscrisis. Na de annulering van de Wales Rally GB, stonden enkel nog de Renties Ypres Rally en de Armstrong Galloway Hills Rally op de kalender, samen met de reeds verreden Cambrian Rally. Onvoldoende voor een betekenisvol Brits rallykampioenschap, oordeelde Motorsport UK. .....

"Sinds half maart is de toestand van Covid-19 in het Verenigd Koninkrijk voortdurend en snel geëvolueerd. Een lockdown werd ingevoerd, evenementen werden verboden en social distancing werd verplicht. Het ging allemaal heel snel en we hadden goede hoop dat de beperkingen in de komende maanden weg zouden vallen, zodat we toch nog een goed gevuld kampioenschap zouden kunnen afwerken. Door het wegvallen van onze reservewedstrijd, die voor twee zou tellen, moesten we de beslissing nemen om het kampioenschap te staken," aldus Iain Campbell, de manager van het British BRC. "We hopen dat de Covid-19 crisis snel in positieve zin zal evolueren, zodat we sterker terug kunnen komen in 2021."

Dit betekent dat de Renties Ypres Rally, verreden op 2 en 3 oktober, dit seizoen niet mee zal tellen voor het British Rally Championship. Hopelijk is de rallyhonger bij de Britse deelnemers toch groot genoeg om zich begin oktober te meten met de Belgische rallytop in de Westhoek.