Benoit Verlinde met steun van banden Claerhout aan de start in BRC met Ford Fiesta R2T.

Na de bekendmaking van vorige week dat niemand minder dan Craig Breen het Europees kampioenschap zal rijden in samenwerking met MRF Tyres, kunnen we nu ook melden dat Benoit Verlinde, naast zijn programma in Frankrijk, enkele BRC-wedstrijden zal afwerken aan het stuur van een Ford Fiesta R2T met MRF Tyres.

Hij krijgt daarbij de steun van Banden Claerhout, die verdeler is voor de Benelux van MRF Motorsport Tyres. MRF is een Indisch merk dat al enkele jaren actief is in de autosport. Op circuit voorzien ze de banden in verschillende kampioenschappen voor formulewagens, terwijl ze in de rallysport al 9 Asia Pacific Rally Championship titels behaald hebben!

Banden Claerhout is sinds vorig jaar hoofdverdeler voor MRF Motorsport Tyres voor de Benelux. Zaakvoerder Jochen: “Met dit project wil ik zowel MRF promoten in België als tegelijk een jong talent steunen. Door zijn ervaring in Frankrijk en het feit dat hij als enige Vlaming werd geselecteerd voor de RACB-finale, kwam ik bij Benoit terecht. Na een gesprek ben ik ervan overtuigd dat Benoit goede feedback zal geven over onze banden. Die zal cruciaal zijn om in de toekomst onze klanten beter te kunnen helpen in hun bandenkeuze. Het hoofdbureau in Indië en de Britse motorsport afdeling zijn vastbesloten om mee te draaien aan de top van de rallysport!” Benoit Verlinde rijdt al enkele jaren het Frans junior kampioenschap. Dit jaar wordt naast een nieuw seizoen in Frankrijk, dus ook een beperkt programma in België afgewerkt.

Benoit: “Na de RACB-finale werden we gecontacteerd door Jochen. Hij zocht een jonge, gemotiveerde piloot die de MRF-banden voor hem kan testen en de nodige feedback kan geven naar de fabrikant. Wij zijn Jochen zeer dankbaar voor deze mooie kans om deel uit te maken van dit project. We zijn dan ook super gemotiveerd om deze taak zo goed mogelijk uit te voeren. Met deze feedback kunnen we MRF helpen in de verdere ontwikkeling van hun banden en klanten helpen met het kiezen van de juiste banden. In samenwerking met Q-Grafix hebben we een mooie livery voorzien voor de Fiesta R2T, op deze manier kunnen we MRF Tyres en Banden Claerhout goed in de kijker rijden. De uitgebreide feedback voor de constructeur, samen met het evolueren van de banden zijn de essentie van dit project. Ondertussen is het voor ons ook interessant om deze kennis van de wedstrijden op te doen in functie van 2021, maar wie weet kunnen we hier en daar enkele mooie tijden realiseren.” Het programma zal beginnen met de TAC Rally in april. De Sezoensrally en de Aarova shortrally van Oudenaarde staan normaal ook op het programma.

Daarbovenop voorzien we nog enkele testdagen in functie van de ontwikkeling van de banden. Dit kan eventueel nog worden aangevuld, afhankelijk van het beschikbare budget. Wie meer info wil over de MRF-banden of banden wil bestellen, kan terecht op http://www.banden-claerhout.be.