Tom Rensonnet wil zeker nog vooruitgang boeken.

Tom Rensonnet en Renaud Herman werken dit weekend hun eerste wedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship af, aan het stuur van een Peugeot 208 in de kleuren van het RACB National Team. In en rond Spa willen ze in de eerste plaats een maximum aan ervaring opdoen.

  Over enkele uren start Tom Rensonnet in een wedstrijd die hij heel goed kent, hoewel hij er nooit gereden heeft. “Dat zal het hele seizoen lang het geval zijn”, stelt de recente winnaar van het RACB National Team Rallystuurwiel. “Ik heb geen enkele rally-ervaring, maar ik heb het geluk dat ik dit avontuur mag beginnen in de wedstrijd die het dichtst bij mijn woonplaats wordt georganiseerd. Als kind ging ik samen met mijn vader vaak kijken. Dit jaar loopt de KP van Fays op slechts een paar kilometer van mijn voordeur.” 

Maar zo een thuiswedstrijd staat niet garant voor het beheersen van alle aspecten van de rallysport, een discipline die nogal wat ervaring vereist. Daar is Rensonnet zich terdege van bewust. “Sinds enkele weken werken Renaud en ik heel hard aan ons notasysteem”, gaat hij verder. “We hebben ook, en in dezelfde context als de andere rijders, aan de verkenningen van de Rally van Haspengouw deelgenomen. Daags na de wedstrijd zijn we nog eens over het parcours gereden, om te begrijpen in welke mate de bochten na de doortocht van enkele tientallen wagens waren veranderd. Voor deze Spa Rally konden we beroep doen op een heel ervaren rallyrijder. Marc Duez, coach van het RACB National Team, heeft ons tijdens het controleren van de nota’s vergezeld. Meer dan eens gaf hij ons waardevolle tips.” .....

Dit weekend zullen de nieuwe rekruten van het RNT aan het stuur van een Peugeot 208 R2 aan de start staan. Niet de Rally4-versie, want die moet nog worden gehomologeerd.  “Donderdagochtend reed ik voor het eerst met de wagen op wedstrijdbanden”, vertelt Rensonnet. “Tijdens een testsessie van 55 km. kon ik kennismaken met het rijgedrag van de Peugeot op opdrogende wegen. Zo kon ik wat verschillende afstellingen uitproberen en kan ik vrijdagmiddag vol vertrouwen richting shakedown trekken. Uiteraard zullen we met heel bescheiden ambities aan de start van deze Spa Rally staan. Het doel is om zoveel mogelijk kilometers af te malen, vooruitgang te boeken en tot de finish van de rally ervaring op te doen.”   

De Spa Rally begint zaterdag om 9u00. Op het menu van de eerste dag staan 10 chronoritten, goed voor 104,9 km tegen de klok. Zondag volgen 10 andere KP’s, goed voor 100,63 km. Het finishpodium in het kuuroord wordt iets na 17 uur overschreden.