Kevin Abbring en Pieter Vyncke winnen de Peugeot Rally Cup in Terre des Causes .

Kevin Abbring heeft direct al laten zien dat hij nog steeds tot de top behoort door als buitenlander, zonder voorbereiding, de eerste rally in de Franse Peugeot Rally Cup te winnen. Hij was in de Rally des Causes alle concurrenten te snel af.

Twee dagen voor de start van de rally maakte Abbring voor het eerst kennis met de Peugeot 208 in rallytrim. Abbring: “We hebben getest en geprobeerd qua set-up om de auto te leren kennen. Dat resulteerde uiteindelijk in een afstelling die uitstekend aanvoelde, maar op de eerste dag verloren we toch op iedere klassementsproef tijd op de leider in de rally. We kwamen vooral tractie te kort.”Desondanks draaide Kevin en Pieter een tweede en een derde tijd, meer zat er niet in.

Op de tweede dag resulteerde een aanpassing in een optimale set up, waardoor Kevin op één na alle proeven won. En die tweede plek op slechts 0,1 seconde van de winnaar. Uiteindelijk was hij dag 2 maar liefst 28 seconden sneller dan de leider van dag 1.

Kevin Abbring: “Ik ben super blij met het resultaat. Ik had anderhalf jaar niet meer met een voorwielaandrijver gereden. Het niveau in de Peugeot Cup is werkelijk super hoog. Iedereen rijdt met gelijkwaardig materiaal en iedere seconde telt. Bovendien hebben de meesten hier al eerder gereden; dat geeft onze overwinning nog meer glans. Ook de samenwerking met mijn nieuwe Belgische navigator Pieter Vyncke ging goed en we hoefden nauwelijks aan elkaar te wennen. Complimenten ook voor Saintéloc Racing dat de auto perfect had geprepareerd, want we hebben geen enkele technisch probleem gehad.”

Uitslag

1) BAUD Lionel – CHIOSO Alexandre (PEUGEOT 307 WRC) 1:21:27,90

2) CHIEUSSE Paul – MEFFRE Didier (PEUGEOT 307 WRC) 1:21:28,21

3) CARBONARO Laurent – LEONARD Alexandre (PEUGEOT 206 WRC) 1:23:58,70

13) ABBRING Kevin – VYNCKE Pieter (Peugeot 208GTi) 1:28:30,60