Zakenman Philip Cracco met veel liefde voor de rallysport is van ons heengegaan. RIP!

Met enorme droefheid vernamen we dat Philip Cracco vanavond om 20h45 van ons heen is gegaan, na een lange strijd tegen een slepende ziekte. Philip Cracco, 56 jaar, was een bevlogen zakenman die de voorbije jaren de succesvolle bedrijven JobFIXers en BOEMM stichtte en groot maakte, maar vooral een rallyman die met volle teugen genoot van het rijden met krachtige rallybolides. Een passie die hij deelde met zijn zoon Pieter-Jan Michiel, wiens prestaties hij met trots op de voet volgde, zeker toen de ziekte hem vorig jaar noodgedwongen uit de cockpit van zijn R5 hield.

Het voltallige team van JobFIXers, naamsponsor van het JobFIXers Belgian Rally Championship, reageert verslagen op het nieuws. “Ook al ging de gezondheidstoestand van onze bevlogen mede-oprichter en Chairman de afgelopen maanden zienderogen achteruit en was het intussen duidelijk dat beterschap niet meer mogelijk was,… toch komt dit moment bijzonder hard aan,” aldus Lieven Bonamie, algemeen directeur van JobFixers en BOEMM. “Onze gedachten en ons medeleven gaan nu in de eerste plaats uit naar de kinderen, familie en vele vrienden van Philip”. .....

Naast verslagenheid is dankbaarheid het gevoel dat bij Lieven Bonamie overheerst: “Tegen wil en dank beseften we al een tijdje dat die vreselijke ziekte Philip uiteindelijk toch klein zou krijgen, ondanks zijn verbeten vechtlust. Ik ben Philip oneindig dankbaar voor de vele mooie momenten die we in de afgelopen 15 jaar hebben mogen beleven. Tot op het laatste moment bleef hij mijn mentor en ‘compagnon de route’, maar bovenal ook een goede vriend die ik voortaan heel erg zal missen. Ik ben fier dat ik, zij aan zij, samen met Philip aan de wieg van JobFIXers mocht staan.” 

Tot op het laatst bleef Philip begaan met zijn bedrijf. Omwille van zijn gezondheidstoestand nam hij begin dit jaar zelf ook het initiatief om JobFixers en BOEMM voor te bereiden op het moment dat het bedrijf zonder hem zou verder moeten. Zijn zoon en dochter, Pieter-Jan-Michiel en Marie-Julie-Pascale, maken intussen deel uit van het dagelijks bestuur van het bedrijf. 

Philip Cracco maakte ruim 20 jaar geleden in Roeselare kennis met de rallysport. De ondernemer die Accent Interim groot maakte, reed met de meest uiteenlopende rallywagens. Van een kleine Peugeot 205 tot een Ford Fiesta WRC. In het Jobfixers BRC was Philip actief met een Ford Fiesta R5, terwijl Pieter-Jan Michiel met een gelijkaardige Fiesta R5 en vorig seizoen met een Skoda Fabia R5 aansluiting vond met de Belgische top. Helaas heeft Philip ons vandaag veel te vroeg verlaten. Bedankt voor alle mooie momenten, Philip... Bedankt voor je passie. 

Ons oprecht medeleven aan Pieter-Jan Michiel, aan Marie-Julie-Pascale, aan Aisha, aan de familie en vrienden van Philip.