Aarova Shortrally 2019: Voorbeschouwing.

Op zondag 15 september wordt de 5de editie verreden van de Aarova Shortrally. De rallysprint wordt ondertussen uitgebreid naar een heuse Shortrally met twee verschillende klassementsproeven. Daarenboven zal organisator Superstage vzw weer alles in het werk stellen om van dit evenement een waar rallyfeest te maken. Naast de gekende klassementsproef “De Bruwaan” in Oudenaarde, wordt een nieuwe proef verreden op grondgebied Kruisem. Het grote rallyfeest begint deze keer al op zaterdag 14 september met een ceremoniële start op de Markt van Oudenaarde. De fans kunnen er naar een signeersessie en een “meet and greet” met de rijders.
 
Voeg daarbij nog een Apero-avond in samenwerking met Horeca Oudenaarde en een DJ-set en het feest kan al vroeg beginnen. Zondag gaat de rally dan in alle ernst van start met zeven klassementsproeven, viermaal De Bruwaan (8,61 km) en driemaal Kruisem (10,30 km). De organisatie kan in alle geval rekenen op een vol huis met enkele “lokale” gegadigden voor de zege. Zo zal Pieter Tsjoen zeker zijn  Skoda Fabia R5 Evo, nu van de eigen PTR stal, naar de zege willen sturen. Een tweede exemplaar wordt ingezet voor “nonkel” Steven Vergalle. Uiteraard is er ook Fred Miclotte, die op volle oorlogssterkte komt met vier wagens, o.a. voor Jean-Baptiste Broekaert, de zoon van wijlen Frank Broekaert.
 
 Aan de start ook Geoffrey Vander Schelden (Fiesta R5).Het geheel wordt nog overgoten door een welluidend sausje “flat six”,  met de Porsche GT3 van de laatste Oost-Vlaamse musketier, Tim Van Parijs. Vermelden we zeker nog dat Superstage vzw doorgaat op het elan van de Ypres Rally en ook in Oudernaarde duurzaamheid en mobiliteit hoog in het vaandel zal voeren. .....
De fans krijgen bio-afbreekbare vuilniszakken, drie publiekszones en een shuttledienst en in het rallybos zal er per deelnemer een boom worden geplant.
 
Zondag 15 september vertrekt de eerste wagen om 8u45 van de Markt in Oudenaarde naar de eerste klassementsproef.
 
Na zeven proeven en 65,34 km tegen de chrono verwacht men de vroegste finishers omstreeks 17u15.
 
De prijsuitreiking is voorzien om 19u30 in de VIP-tent.