BRC 2019 / Herock Spa Rally: Joachim Wagemans wil vooral het juiste wedstrijdritme vinden.

Dit weekend begint Joachim Wagemans in Spa aan zijn campagne van 2019. Na zijn zege vorig seizoen in de TER2 Cup, zet de jonge rijder uit Kapellen dit jaar de stap naar de topklasse met een Peugeot 208 T16. De Herock Spa Rally staat in het teken van de voorbereiding op de openingsmanche van de Tour European Rally, die eind april start. 

Omdat hij een van de jongste deelnemers aan de TER is, zal het dit jaar vooral zaak zijn om veel wedstrijdervaring op te doen. Dat betekent veel kilometers maken en, wanneer de kans zich voordoet, meestrijden voor een podiumplaats. Daarvoor investeerde het team in een Peugeot 208 T16, een wagen van de topklasse. Als winnaar van de TER2 Cup, krijgt hij van de TER-organisatie trouwens twee keer een kans met een nog snellere Skoda Fabia R5. 

Joachim Wagemans: “Mijn verwachtingen van de Herock Spa Rally zijn niet al te hoog: enerzijds omdat ik er nog nooit aan heb deelgenomen, anderzijds omdat ik sinds de Rallye du Valais in november geen wedstrijd meer gereden heb. Mijn doel is dan ook om in Spa vooral opnieuw het juiste wedstrijdritme te vinden met oog op mijn eerste TER-rally in april, de Italiaanse Rally Valli Cuneesi. Waar ik in Spa tevreden ben met top 5, wil ik in Italië bij de beste drie eindigen, want daar zal ik met een competitieve Skoda Fabia R5 kunnen rijden." ......

“We hebben met het team nog nooit zo ver gestaan als nu. De hele winter hebben we aan de auto gesleuteld en die volledig gereviseerd. We doen alles zelf. Omdat er meer rally's op mijn programma staan, zal ik met twee verschillende copiloten rijden. Het zal even wennen zijn, maar ik heb vertrouwen in het team en de auto. Toch geef ik me tot augustus tijd om mijn limieten op te zoeken en te zien tot waar ik kan gaan met deze auto. Nadien wil ik echt op m’n best zijn en meedoen vooraan om bijkomende sponsors aan te trekken. Die hebben we nodig om te kunnen investeren in nog beter materiaal om mee te doen voor de prijzen."

Dit jaar zal Joachim Wagemans drie wedstrijden in het Jobfixers BRC rijden: de  Herock Spa Rally, de Renties Ypres Rally en de ConXion Omloop van Vlaanderen. Die laatste viert in 2019 zijn 60ste verjaardag en maakt sinds dit jaar deel uit van de Tour European Rally.