BRC 2019 / Haspengouw Rally : Krijgen we opnieuw een felle titelstrijd ?

Binnen twee weken gaat het JobFIXers Belgian Rally Championship 2019 van start. Op 23 februari leeft de stad Landen weer op het ritme van ronkende motoren en gierende banden in het kader van de 22ste editie van de Rally van Haspengouw.

Als we ons mogen baseren op het wedstrijdverloop van de voorbije jaren, dan mogen we een secondestrijd verwachten in Haspengouw, met als einddoel de Belgische titel. Maar, de vraag die we nu kunnen stellen is wie er klaar zal zijn voor de eerste grote afspraak. Regerend Belgisch kampioen Kris Princen heeft alvast beloofd van de partij te zijn. Hij zal zijn nieuw rallywapen presenteren aan de toeschouwers. Zal Vincent Verschueren weer zijn belangrijkste titelconcurrent zijn? De jonge revelaties van vorig jaar, Adrian Fernémont en Sébastien Bedoret zullen in elk geval van de partij zijn, beiden met een Skoda Fabia R5. Zij hebben hun potentieel in 2018 al getoond. Als ze die snelheid bevestigen, dan kunnen ze meespelen voor de overwinning. Maar, de inschrijvingen zijn nog niet afgesloten. 

Een van de vaste waarden van de wedstrijd en in het kampioenschap is het imposante peloton van de M-Cup. Als we de promotors van deze competitie mogen geloven, kunnen we een aantal nieuwe namen verwachten, naast een aantal vaste waarden zoals kampioen Franky Boulat, Mats van den Brand, Wim Muilwijk en Kurt Braeckevelt. .....

De Rally van Haspengouw wordt een strijd op alle niveaus, want het zijn 5 wedstrijden in één. Naast het Jobfixers Belgian Rally Championship en de M Cup, telt de organisatie van TopSpeed Rally Club Haspengouw ook mee voor het Historic Belgian Rally Championship, het Pirelli Junior Belgian Rally Championship en het RACB Rally Criterium. Verder is er nog een nevenwedstrijd die meetelt voor het VAS 'Regularity' Kampioenschap. Dat kampioenschap biedt regionale rijders de gelegenheid om deel te nemen aan het feest. De deelnemers aan deze laatste twee wedstrijden rijden 2 ronden van 4 proeven. De anderen, verzameld in de BRC-manche, werken 3 ronden af, over een totaal van 12 klassementsproeven en 160 km tegen de chrono. 

Het rallycentrum van de Rally van Haspengouw 2019 blijft "Domein 't Park" bij het binnenrijden van Landen vanuit Hannuit, met zijn bijzonder servicepark dat voor het grootste deel overdekt is. Wat het parcours betreft, verandert er niet veel. De proeven van Gingelom, Heers en Horpmaal blijven hetzelfde. Enkel de proef van Neerlanden is wat gewijzigd en die wordt als tweede proef in de lus van vier verreden. Maar, de meeste liefhebbers kennen deze proef onder de naam 'Halle-Booienhoven'. Met enkele wijzigingen, want de finale is anders, maar de spectaculaire passages op kasseien en het onverhard blijven behouden. 

Meer informatie op www.rallyvanhaspengouw.be. Afspraak op 22 en 23 februari in Landen voor de Rally van Haspengouw.