BRC 2019 / Rally van Haspengouw is ook dit jaar opnieuw de openingswedstrijd met enkele nieuwe namen in de R5 klasse.

De Rally van Haspengouw opent binnen twee weken, op 23 februari, het Jobfixers Belgian Rally Championship 2019. De klassieker in Vlaams-Brabant, op de grens met Limburg, kan rekenen op een interessante affiche. De inschrijvingen zijn nog lang niet afgesloten, maar nu al mogen we ons opmaken voor een knallende openingswedstrijd.

In de topklasse ontbreken voorlopig de twee titelrivalen van vorig seizoen, kampioen Kris Princen en challenger Vincent Verschueren, maar die mogen we nog verwachten. Adrian Fernémont is wel ingeschreven met zijn Skoda Fabia R5, net als Sébastien Bedoret, die als officieel rijder van Skoda België een gooi doet naar het podium. Ook  Ghislain de Mevius brengt een Fabia R5 in stelling. Niels Reynvoet stapt van de Juniors over naar een Skoda Fabia R5 van SXM, terwijl Christophe Verstaen voor de eerste keer zal aantreden met de ex-Van Deijne Ford Fiesta R5. Ook Tuur Vanden Abeele begint aan zijn campagne met de Ford Fiesta R5. .....

In A8 is het verder uitkijken naar het duel tussen Jonas Langenakens met zijn Mitsubishi en Matthias Boon met zijn Subaru Impreza. 

Naast de strijd bij de Juniors, met onder andere Corentin en Valentin Vertommen, Thibaud Mazuin en Glenn Snaet, kijken we uit naar de strijd in de M Cup tussen Franky Boulat, Mats Van den Brand, Wim Muilwijk, Kurt Braeckevelt, Dirk Verhaert, Lorenzo Vandenheede, enz.