BRC 2019 : De Porsches opnieuw van de partij met enkele nieuwe namen zoals Romain Delhez en Pascal Gaban.

Ook in 2019 zullen de Porsches voor spektakel zorgen in het Jobfixers Belgian Rally Championship. De melodieuze Duitse zescilinder blijft razend populair bij de rallyfans en dankzij de gunstige startpositie in het Belgisch kampioenschap, kiezen steeds meer piloten voor een Porsche. In afwachting van de aankondiging van het programma van Patrick Snijers, die vorig seizoen de GT-titel veroverde met de geel-zwarte Maes Porsche geprepareerd door BMA, hebben een aantal andere rijders hun wedstrijden al geselecteerd.

Tim Van Parijs, de piloot die met zijn enthousiasme de Porsches populair maakte in het Belgisch rallykampioenschap, opteert voor een programma à la carte. Hij doet geen gooi naar de titel, want zijn programma telt slechts 3 manches van het Jobfixers BRC: de TAC Rally, de Renties Ypres Rally en de East Belgian Rally. Verder start de piloot uit Oudenaarde naar zijn plaatselijke Aarova Rallysprint en de Zwitserse Rallye du Valais. .....

Naast John Wartique, die afgelopen weekend zijn Porsche al presenteerde als 0-wagen in de Legend Boucles @ Bastogne en die enkele rally's in Wallonië zal afwerken, heeft ook Romain Delhez aangekondigd dat hij met de ex-Monnens Porsche zal aantreden in het BRC. De Luikenaar, vorig jaar nog actief in de Duitse Opel Adam Rally Cup en al enkele jaren een smaakmaker in het Junior BRC, wil 6 manches van het Belgisch kampioenschap afwerken. We zijn benieuwd hoe dit jong geweld de pk's op de achterwielen zal temmen.

Pascal Gaban, die opgroeide tussen rally Porsches in de ouderlijke garage, maakt zijn comeback met een Porsche 997 GT3. De Brusselaar, genavigeerd door Jean-Pierre Delmelle, wil de grote drie Waalse wedstrijden afwerken: de Spa Rally, de Rally van Wallonië en de Condroz Rally. Indien het budget het toelaat, wil Pascal Gaban, ook Wereldkampioen Groep N met een Mazda 323, ook zijn kans wagen in Ieper.