BRC 2019: Jobfixers kampioenschap opnieuw uitgebreid op tv in 2019.

Goed nieuws voor alle rallyfans, maar zeker ook voor de deelnemers en de organisatoren van het Belgisch rallykampioenschap: ook in 2019 zal het Jobfixers Belgian Rally Championship uitgebreid op televisie komen op de nationale zenders. De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship heeft opnieuw een overeenkomst met Sporza, dat na elk van de 9 wedstrijden van het BRC op zondag een samenvatting van ongeveer een kwartier zal uitzenden. Ook RTBF en andere zenders in binnen- en buitenland zullen de reportages uitzenden.

"We hebben opnieuw een akkoord met Sporza voor het uitzenden van de samenvattingen van elk van de 9 wedstrijden van het Belgisch rallykampioenschap," vertelt BRC-promotor Chris Courteyn, tevens de producent van de TV-beelden. "Die jarenlange samenwerking met Sporza is uniek te noemen in het huidige medialandschap. Het Jobfixers Belgian Rally Championship is het enige autosportkampioenschap dat een vaste plaats heeft in het zendschema van de VRT en de RTBF. Dat is prachtig voor de rallysport in België en we zien dat de uitstraling van het Belgisch kampioenschap elk jaar groter wordt, met een startveld waar heel wat buurlanden enkel van kunnen dromen. Anderzijds blijken ook de kijkcijfers in de lift te zitten." ......

Dit seizoen werden voor de eerste keer beelden gemaakt met een drone. De promotor zal volgend jaar exclusief dronebeelden produceren tijdens elke manche van het Belgian Rally Championship. "De wetgeving om met drones te vliegen is erg streng. Wij werken volledig conform de Belgische wetgeving, waarbij we voor de zone waarin we filmen, heel duidelijk vooraf bepaald, een vliegvergunning aanvragen bij de overheid. Zelf heb ik een opleiding gevolgd voor drone-piloot, wat vergelijkbaar is met een opleiding tot helikopterpiloot. De beelden die we maken met een drone zijn vernieuwend en zorgen voor een prachtig effect in elke reportage," vertelt Steve Courteyn, die als promotor ook erg tevreden is over de aandacht van het Jobfixers BRC op sociale media. "Elk jaar zien we een aanzienlijke toename, zowel van volgers als van clicks, views en kijktijd. Dit jaar noteerden we een toename met 30%. Het kampioenschap is erg populair en misschien volgt er dit jaar nog een bijkomende verrassing wat de televisiebeelden betreft..."

De spannende titelstrijd in het Belgisch rallykampioenschap zal natuurlijk niet vreemd zijn aan die populariteit. Naast de twee titelkandidaten Kris Princen en Vincent Verschueren, klokten ook Adrian Fernémont, Sébastien Bedoret, Xavier Baugnet en Cédric Cherain snelste tijden, om maar enkele kleppers te noemen. Dat belooft voor 2019, want zowel de Volkswagen Polo R5, die zijn debuut zal maken, als de Citroën C3 R5 zullen serieuze concurrenten worden voor de Skoda Fabia's R5.