2 nevenwedstrijden tijdens de Herock Spa Rally 2019 ; nl. de Spa Rally Classic (regularity rally) op zaterdag en het Criterium op zondag.

De tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap (BRC) wordt komend seizoen versterkt met twee nevenwedstrijden: de Spa Rally Classic (regularity rally) op zaterdag en het Criterium op zondag. Het Criterium is een volledig losstaand kampioenschap, erkend door de RACB en waarvoor een provinciale licentie aangevuld met een daglicentie (€50) volstaat. 

Het parcours van het Criterium neemt het parcours van de Herock Spa Rally op zondag over in zijn totaliteit, goed voor iets meer dan 100 kilometer tegen de chrono. We herinneren dat wagens met vierwielaandrijving en GT’s geweerd worden uit het Criterium. Vier categorieën worden toegelaten: Gr.N, Gr.A, Gr.E (verlopen homologatie en nationaal paspoort) en Gr.M (aangepast). De wagens worden onderworpen aan het algemeen reglement van de RACB, de automatische brandblusser is verplicht en de uitrusting van de bemanning moet conform zijn aan de huidige FIA-normen.  .....

Het Criterium is dus een unieke gelegenheid om de prachtige wegen van de regio van Spa te ontdekken, uit te komen in een organisatie van een wedstrijd van het Belgisch kampioenschap en zich te amuseren in ideale omstandigheden, voor een aantrekkelijk budget.   

De inschrijvingen worden geopend op 1 december. Het gebruikelijke tarief voor Criterium-wedstrijden, €400, blijft van kracht.