BRC / Condroz Rally 2018 : Vande’ en Marnette komen aan de start met de mooie Abarth 124 Rally RGT.

Ze keren terug naar de oevers van de Maas! Jean-Pierre Van de Wauwer en Eric Marnette lieten vorig jaar de Condroz Rally aan zich voorbijgaan. Maar op enkele dagen van het officiële startschot van de editie 2018 verzamelen zij de pers in het Hotel Verviers, in het hart van de gelijknamige stad, om er hun project voor te stellen. ‘Vande’ en ‘Riquet’, fervente aanhangers van bolides die spektakel leveren, zijn maar wat fier dat ze opnieuw de “alternatieve” kaart kunnen trekken met de inschrijving van de Abarth 124 Rally RGT die het eigendom is van Luc Caprasse uit Bastogne en die in de goede technische handen is van Motorsport International, de structuur van Willy en Nicolas Plas. 

“Ik heb altijd veel van Italiaanse wagens gehouden”, zegt Jean-Pierre met de glimlach op de lippen. “Herinner u dat ik in 2009 me liet opvallen aan het stuur van een Abarth 500… met naast mij een copiloot die heel wat sexyer was dan Eric! Om nu te kunnen terugkeren met een Abarth, en deze keer een wagen die ontwikkeld werd voor de competitie, onder de vleugels van M.I., dat was een gelegenheid die ik niet kon laten voorbijgaan. De familie Plas, dat zijn voor mij herinneringen die terug gaan naar de periode van de Ford Sierra Cosworth Gr.A. Ik ken en waardeer hen al dertig jaar…”   .....

En de Abarth 124 Rally RGT, die heeft Vande al verleid! “Ik ben aangenaam verrast door de bouwkwaliteit van deze wagen, die alle afstelmogelijkheden bevat die een R5 ook heeft”, vervolgt de man uit Verviers. “Ze is inderdaad niet ontworpen voor de Belgische klassementsproeven, maar met wat ontwikkeling kunnen we het weggedrag nog verbeteren. Dat is ook de reden waarom we op dinsdag gaan testen in de buurt van Natoye, want we willen een wagen hebben die zo efficiënt mogelijk is. Zullen we kunnen rivaliseren met de  Porsche GT3 die in dezelfde categorie RGT uitkomen als onze Abarth 124? Moeilijk te zeggen want het parcours bevat heel wat snelle stukken die in het voordeel zijn van de krachtige Duitse. Maar als de regen zijn opwachting maakt, dan gaan we ons amuseren… en vooral het publiek vermaken!”   

Uit goede gewoonte zal ‘Vande’ worden bijgestaan door zijn trouwe luitenant Eric Marnette, die geen moeite uit de weg ging om alles perfect in orde te hebben… “We hebben het geluk om officieel ondersteund te worden door de Garage Dave & Fils, de Abarth dealer in Wanze, en dit alles met de zegen van de invoerder”, legt Marnette uit. “En zo’n steun, dat doet uitermate veel plezier. Deze operatie werd ook mogelijk gemaakt dankzij de zeer gewaardeerde steun van CE+T, Tout-Elec, Full Logistic, Glenwood, Motul, Le Sarani, Guy Hérion en Vredestein. Zonder dan nog het Hotel Verviers te vergeten, dat ons op deze maandagmorgen ontving voor de officiële voorstelling van de wagen…”    

De kers op de taart voor ‘Vande’, Marnette en de hele ploeg is dat ze hun gasten dit weekend in de Condroz met plezier kunnen onthalen op een bijzonder originele locatie. Dat zal namelijk… op het water zijn! “Een vriend van mij heeft inderdaad een boot gekocht, de ‘Flandria’, die hij tot de ‘Wallonia’ heeft herdoopt”, kondigt Eric aan. “Het gaat om een taverne-restaurant van een heel ander genre dat zijn ligplaats heeft op de Quai Batta in Hoei. En voor de gelegenheid zal de boot zich verleggen naar de plaats waar de assistentie wordt voorzien. Deze boot van 30 meter lang zal aan onze officieel uitgenodigde gasten een moment van ontspanning bieden op de Maas terwijl ze toch in het hart van de rally zitten.”   

U hebt het al begrepen, Jean-Pierre Van de Wauwer en Eric Marnette lieten niets aan het toeval over om hun deelname met de Abarth 124 Rally RGT in de kijker te plaatsen en er is zeer weinig kans dat ze dit weekend onopgemerkt blijven…