Rallylegend San Marino 2018 : Reeds 150 deelnemers waarvan tal van historische rallykampioenen.

Voor de 16de keer wordt de Rallylegend San Marino georganiseerd. Met zijn unieke formule is dit evenement intussen een traditie geworden op de jaarlijkse rallykalender. De vele initiatieven en de speciale gasten die uitgenodigd worden door de de Republiek van San Marino zullen tussen 11 en 14 oktober centraal staan. 150 wagens en teams zijn geregistreerd uit 22 verschillende landen, zij brengen de mooiste wagens mee en komen voor de gelegenheid alleen hier in actie. 

Rallylegend wordt erkend en gewaardeerd, niet alleen om zijn 'historische' rallykampioenen, maar ook door veel piloten die op dit moment nog een hoofdrol spelen in het wereldkampioenschap rally. Zij kiezen ervoor om aan dit evenement deel te nemen om de simpele reden dat kampioenen en dito wagens samenbrengt, zonder barrieres, in de Rallylegend Village, de thuisbasis voor de rallyrijder gedurende 4 dagen lang. 

Kris Meeke en Brannigan bevestigden reeds hun deelname met een Ford Fiesta WRC net zoals het duo Mikko Hiroven en Lehtinen. Graig Breen en Scott Martin gaan dan weer van start met een Citroën C4 WRC, zij worden vergezeld van de Uruguyaan Gustavo Trelles (Toyota Celica ST205). Hij werd 4x Spaans kampioen in het gravel kampioenschap. .....

Verder zien we nog vele Italiaanse nationale kampioenen die het evenement in San Marino niet willen missen. Velen onder hen geven de voorkeur aan show geven en het publiek vermaken zonder dat ze rekening moeten houden met de tijd. En dan, vanuit garages uit heel Europa, krijgen we nog legendarische rallyauto's over de vloer, van de Ford Cortina Lotus uit 1965 en een Steyr Puch 650T uit datzelfde jaar, tot de WRC's van deze generatie. Een ongeloofelijke show en rally geschiedenis in beweging, 50 jaar aan legendarische auto's en dat allemaal terug te vinden op één plek, de Republiek San Marino. 

Grote namen bij de 50ste verjaardag van Martini Racing

Als merk is Martini Racing nauw verbonden met de geschiedenis van de rallysport en een winnende aanwezigheid in de rallywereld, vooral met zijn epische Lancia-titels, maar ook in de Formule 1 waar het vele overwinningen wist te behalen en nog steeds in betrokken is, ook in de Endurance Racing hebben ze meerdere overwinning achter hun naam staan met de Porsche en Lancia als hoogtepunten. 

Ongeveer twintig legendarische auto's, allemaal gemerkt met het merk Martini Racing, zullen worden tentoongesteld in Rallylegend, waarvan sommige deelnemen aan de rally. Enkele piloten, waarvan hun naam steevast gekoppeld werd met het merk Martini Racing zullen te gast zijn in Rallylegend, te beginnen met Miki Biasion, die 30 jaar geleden zijn eerste rallytitel won. Hij krijgt het gezelschap van Juha Kankkunen, 4-voudig wereldkampioen rally, Markku Alen, nog steeds erg geliefd bij de fans, Andrea Aghini, beroemd op zijn onvergetelijke overwinning in de San Remo Rally in 1989 met een Lancia Delta Hf, uiteraard in de Martine Racing kleuren. Ook de Ford Escort Cosworth van Franco Cuninco (3 voudig Italiaans kampioen) zal de kleuren van Martini Racing dragen. 

Zal hen ook vergezellen Riccardo Patrese, met een Formule 1 carrière van 1977 tot 1993, 6 overwinningen en 37 podiumplaatsen achter zijn naam en als hoogtepunt een 2de plaats in het kampioenschap in 1992. Hij racete met Martini Racing-kleuren in het wereldkampioenschap Sports Prototype met Lancia, scoorde de tweede plaats in 1982, en Emanuele Pirro, die ook deelnam aan de Formule 1, van 1989 tot 1991, maar de belangrijkste overwinningen kwamen in Endurance (ook met Lancia Martini) Racing), met vijf overwinningen in de legendarische 24 Uur van Le Mans.

Het feit dat Martini Racing ervoor heeft gekozen om deze belangrijke mijlpaal bij Rallylegend te vieren, heeft de organisatoren aangemoedigd om hier een belangrijke ruimte voor te creëren, zoals het verdient. Met initiatieven in de Rallylegend Arena, shows en tentoonstellingen.

Legendarische momenten met 'Tony', 'Vuda' en Tognana

Een van de nieuwigheden tijdens Rallylegend 2018, "Legendarische momenten" zullen coureurs "cameo's" in het programma laten schuiven. Kampioenen die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van de rallysport zullen terugkeren om het publiek te vermaken, in speciale etappes op zowel zaterdag als zondag, rijdende in de auto's die hen hielpen hun gedenkwaardige prestaties te bereiken. Deze onvergetelijke gezichten zullen zeker een echte "diashow" worden. De sterren van dit jaar zijn "Tony" Fassina (1976, 1979, Italiaans rallykampioen en Europees kampioen 1982) met de Lancia Stratos waarmee hij de wereld verrastte  in 1979 en de San Remo-wereldkampioenschappen won als privérijder, Adartico Vudafieri, " Vuda " voor zijn fans, (1978, 1980, 1984 Italiaans rallykampioen, Europees kampioen 1981), die opnieuw kennis zal maken met zijn Fiat 131 Abarth en Tonino Tognana (1982 Italiaanse rallykampioen), die terug aan het stuur van de Ferrari zullen zijn 308 GTB