BRC / EBR 2018 : Podium voor Guillaume de Mevius bij zijn debuut met de Citroën C3 R5 in België.

Guillaume de Mevius krijgt zijn nieuwe bolide snel onder de knie. Op de smalle, maar snelle wegen in en rond Sankt Vith wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team een schitterende derde plaats te veroveren, terwijl er tussen de zege- en titelkandidaten een felle strijd aan de gang was.

Opdracht volbracht voor Guillaume de Mevius en Martijn Wydaeghe, deze zaterdag in de East Belgian Rally. Beter nog: het duo in de kleuren van het RACB National Team wist in deze moeilijke wedstrijd met de Citroën C3 R5 #42 naar een derde plaats te rijden. “Eerlijk, ik ben misschien nog het meest verrast", moest Guillaume de Mevius aan de finish toegeven. "Samen met mijn corijder Martijn hebben we ons van bij de start strikt aan het vooraf opgestelde plan gehouden. ......

Zo hebben we bijvoorbeeld de hele dag lang twee reservewielen in de wagen meegenomen en hebben we op geen enkel moment de limieten van onze nieuwe auto opgezocht. Het ging vandaag niet om de prestaties. Toch reden we al snel in de top-5 en terwijl de titelpretendenten op het scherp van de snee aan het strijden waren kwamen we tot vier keer toe op minder dan een seconde van de snelste tijd." 

Blijkbaar past de Citroën C3 R5 helemaal bij Guillaume de Mevius: “Deze auto is ontzettend efficiënt en op een selectief parcours als dat van de East Belgian Rally heb ik met ontzettend geamuseerd. Ik weet uiteraard nog niet alles uit de wagen te halen, maar dankzij de afstellingen waarover ik vandaag kon beschikken voelde ik me al snel thuis achter het stuur. Dit podium komt net op tijd. Ons vertrouwen gaat de hoogte in en onze motivatie voor de laatste manche van het Belgische kampioenschap, de Condrozrally begin november, is meteen vertienvoudigd.”