Cédric De Cecco aan de start in Famenne en de Condroz met een Skoda Fabia R5.

Voor het seizoen 2018, was Cédric De Cecco erg fier toen hij mocht aankondigen dat hij niet minder dan drie wedstrijden zou rijden met de originele Abarth 124 Rally R-GT in de kleuren van YACCO België. Na een goede rally van Spa werd het project echter vroegtijdig stopgezet, waardoor de zoektocht naar een andere project met zijn partners noodzakelijk was.

“Mijn vader bracht me in contact met een vriend en tegelijkertijd gelegenheidscorijder, Eric Defourny, die ook de Lunch Garden in Flémalle en Libramont leidt. Hij had het plan opgevat om samen de Rallye de la Famenne met mij te rijden ...

Er zijn niet veel mensen zoals Eric, met een dergelijke passie”, weet ook Cédric. “Initieel wilden we met een Subaru Impreza rijden, maar omdat ik dit seizoen nog maar weinig reed, was het beter om de wedstrijd in Marche ook te zien als voorbereiding op de Condroz Rally, de belangrijkste afspraak op het einde van het seizoen. Cédric Cherain was erg positief over het Italiaanse teams Metior, met basis in Monza. Hij reed met een Skoda van dat team in Ieper.  YACCO België helpt ons met een bijkomend budget en dat onder meer door een samenwerking met één van hun partners, de bekende fabrikant van de schaalmodellen 1/43 IXO Models. We gingen samenzitten, de contacten waren er en er volgde een contract voor de Rallye de la Famenne en de Condroz Rally. »   

In Marche, doet Cédric het met Eric Defourny, en in Hoei, op het einde van het seizoen, zien we Jérôme Humblet weer rechts in de auto. “Ik stond in essentie niet echt te springen voor een zoveelste Skoda, maar als je een goed resultaat wil, is de Fabia R5 de auto bij uitstek. We zouden vooraan moeten rijden in de Famenne, terwijl in de Condroz, als alles wat wil meezitten, een top 5 doenbaar is. Maar goed, rally rijden is moeilijk te voorspellen…”