ORC-Canal Rally : Voorbeschouwing.

Voor de organisatoren kondigt de ORC Canal Rally zich groots aan. Op zondag 27 mei zal die al voor de 11de maal van start gaan en met meer dan 120 inschrijvingen is de interesse onder de deelnemers op zijn minst gezegd groot! De ORC-Canal rally is een regionaal evenement uit het boekje. Een proef in het VAS Rallykampioenschap die eigenlijk vooral mikt op regionale rijders en lokale teams.
 
Maar de zaken zijn in de afgelopen tien jaren wel drastisch veranderd. Meer en meer wordt ook deze ORC Rally betrokken in het voorbereidingsproces voor “Ieper” en meer en meer worden er toppers en grote namen aangetrokken voor een weekendje in centrum Oostrozebeke. Ook dit jaar wordt het een deelnemerslijst om ‘U’ tegen te zeggen. Volgt u maar even mee. Melissa Debackere is recordhoudster in Oostrozebeke, zij komt met de Skoda Fabia R5 zoeken naar een 5de zege.
 
De zwaarste tegenstand zal komen van Guillaume de Mevius. De rijder van het RACB national team zal aan de start staan met Martijn Wydaeghe als nieuwe copiloot. Maar wie durft er Andy Lefevere afschrijven? Ook al rijdt hij niet met een R5 maar “slechts” met een Mitsubishi Lancer Evo X R4? Lefevere won hier al twee keer, had jarenlang zijn zaak in Oostrozebeke en kent de streek dus op z’n duimpje. Reken dus maar op hem voor een topprestatie. Als het op Mitsubishi Lancers aankomt zijn er meerdere gegadigden voor een podiumpositie zoals Steve Bécaert (Evo X R4), Bert Coene (Evo X R4), Hans Depla (Evo X Gr N), Joost Vanbeveren (Evo 7), Dennis Degroote (Evo 6) en de Brit Johnnie Ellis (Evo X).
 
Klap op de vuurpijl, de ORC Rally kreeg op de valreep ook nog de inschrijving van Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) binnen, regerend Belgisch kampioen rally. Hij wordt meteen ook de topfavoriet. Daarnaast zijn er ook nog de snelle BMW’s van Kurt Braeckevelt, Thierry Cokelaere, Cris Algoedt (1M), Wim De Reu (E30 M3), Tobi Vandenberghe (E36 M3) en Brecht Hoorne (Compact M3). Paul Lietaer (Opel Manta 400), is zoals steeds topfavoriet bij de Historics maar ook Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth 4×4) en Didier Vanwijnsberghe (Toyota Celica) komen aan de start. Bert Cornelis (Opel Monza), Christophe Declerck (BMW M3 E30) en Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth) kunnen mooie dingen laten zien maar zij worden bij de outsiders gerekend.
 
De ORC Canal Rally zelf bestaat opnieuw uit vier lussen van drie klassementsproeven met de KP’s van Hulste, De Ginste en de nieuwe proef op de industriezone D’Hooie. Het publiek kon al eens kennismaken met deze proef toen enkele jaren geleden deze dienst deed als showproef op zaterdagavond. Omdat er toen hele wat problemen waren, vooral met het lokale verkeer, werd deze nu op een ander moment gezet. Het is een rondkoers en dus interessant voor het publiek dat meerder passages kan zien. Lotjes trekken en rondjes rijden Naar jaarlijkse traditie strijden de piloten voor hun startnummer bij Worldkarts in Kortrijk.
 
Op dinsdag 22 mei zullen ze karten voor een goede startpositie en het publiek kan hen komen aanmoedigen vanaf 20u. Afscheid van Philip Eggermont De ORC Canal Rally wordt de afscheidswedstrijd voor streekpiloot Philip Eggermont. Philip zal voor de gelegenheid starten met een Skoda Fabia R5. Magis Trading, het bedrijf rond Philip, zet voor deze feestelijke gelegenheid ook een apart VIPdorp neer in het rallycentrum, middenin alle actie!