BRC / Rally de Wallonie 2018 : Guillaume de Mevius zal relatief rustig aan deze rally beginnen en dan progressief het ritme verhogen.

Guillaume de Mevius en Louis Louka wachten met ongeduld op het moment waarop ze opnieuw kunnen plaatsnemen in hun Peugeot 208 T16, ter gelegenheid van de Rallye de Wallonie. Op de wegen van zijn jeugd hoopt de rijder van het RACB National Team zijn reeks uitstekende resultaten verder zetten, een reeks die na de Rally van Haspengouw abrupt werd onderbroken.

Meer van hetzelfde, ook in de rallysport geldt dat niet altijd. Guillaume de Mévius en Louis Louka hadden met hun derde plaats in de Haspengouw een uitstekend resultaat neergezet, maar nadien verliep het minder vlot. In de Spa Rally schoven ze van de baan – hoewel ze ook daar enkele veelbelovende chrono’s lieten noteren – en enkele dagen later in Corsica was dat opnieuw het geval. De twee jonge kerels willen die negatieve spiraal dit weekend halt toeroepen. 

“De Rallye de Wallonie is een bijzondere wedstrijd voor mij: ik ben er één van de vele rijders die hier als thuisrijder aan de start komt”, glimlacht de Mévius. “Als kind ben ik op deze wegen besmet met het rallyvirus. Samen met mijn neven en enkele vrienden stond ik met open mond langs de rallywegen naar die acrobaten aan het stuur te kijken.” 

“Ik heb nogal wat jaren in de streek rond Namen doorgebracht, om er mijn bachelor in de rechten te halen”, herinnert Louka zich. “Hoewel ik met mijn neus in de boeken zat, moest ik toch dikwijls aan de Citadel denken, het traditionele decor voor de eerste proef van de Rallye de Wallonie.” 

Het is ook op deze wegen dat de tandem de Mévius-Louka signa vorig jaar een vijfsterrenresultaat neerzette, door met hun Peugeot 208 R2 een groot aantal krachtiger bolides voor te blijven. En dit weekend? 

“Het belangrijkste is dat we het vertrouwen en het rijplezier terugvinden”, stelt Guillaume. “We zullen relatief rustig aan deze rally beginnen en dan progressief het ritme verhogen. Met zijn snelle stroken, maar soms ook technische stukken, spreekt dit parcours me zeer aan. Ik zal aanvallen, maar wel met een kleine veiligheidsmarge onder de voet.”