BRC / Rally de Wallonie 2018 : Olivier Collard met een Skoda Fabia R5 aan de start in Namen.

Olivier Collard, al jaren een smaakmaker van de Belgische rally's, zal de Rally van Wallonië rijden met een Skoda Fabia R5. De piloot uit Marche-en-Famenne zal in zijn thuisrally eindelijk aan de start kunnen komen met een wagen die mee kan doen voor de algemene overwinning. 

Na weken zoeken naar het vereiste budget, is het gelukt. Olivier Collard kan de komende Rally van Wallonië rijden met een R5. Een bekroning voor de rijder uit Marche-en-Famenne: "Ik ben al meer dan 20 jaar actief, maar ik heb nog nooit aan de start gestaan van een wedstrijd van het Belgisch kampioenschap met een wagen waarmee ik kan winnen. Die droom kan ik in Namen eindelijk realiseren. Even heb ik eraan gedacht om een Fabia WRC te huren, maar de reacties van piloten die recent overgestapt zijn naar een R5 hebben me overtuigd. We hebben ook gedacht aan een Ford Fiesta, maar uiteindelijk is in de voorbije wedstrijden gebleken dat een Skoda Fabia R5 nog altijd de absolute referentie is in de Belgische rally's."

Toch maakt Olivier Collard, in 2002 nog Belgisch kampioen Super 1600, zich geen illusies. Samen met copilote Nathalie Borlon wil hij vooral finishen en genieten. "Op papier zouden we kunnen rivaliseren met de tenoren, maar kleppers als Vincent Verschueren, Cédric Cherain, Adrian Fernémont en de broers de Mevius spelen op een ander niveau," lacht "Flash". "Al naargelang het budget, zal ik een dertigtal kilometer met de Skoda kunnen rijden voor de start. Ik ga de wagen pas leren kennen op de eerste echte proef van 23 km zaterdagochtend in Mohiville. Mijn doel is gewoon te finishen en me te amuseren..."