BRC / Rally de Wallonie 2018 : Laurent Léonard gaat in zijn thuisrally de Porsche 997 GT3 ontdekken.

Met een vijftiental deelnames aan de rally sinds het begin van de jaren 2000, kunnen we Laurent Leonard een reguliere deelnemer aan de Rallye van Wallonie noemen. "Omdat ik van Schaltin ben, is dit een thuisrally voor mij en ik heb altijd zin om deel te nemen. Sinds enkele jaren probeer ik elke keer weer een goede wagen aan de start te brengen, zoals de Mitsubishi van vorig jaar, de DS3 R5 uit 2016 of de Subaru Impreza WRC waarmee ik in 2015 als zesde eindigde.

Deze keer viel mijn keuze op een Porsche 997 GT3. Ik heb het geluk om gesteund te worden door Piragri welke ook partner is van de rally. Zonder hen kon ik dit soort projecten duidelijk niet financieren. Dus we wilden het verschil maken met iets origineels en leuks voor het publiek. De Porsche voldeed perfect aan deze criteria."

Altijd vergezeld door Jean-Michel Hubin als copiloot, zal de voormalige winnaar van het evenement in Criterium (2010) vooral willen finishen. "Als het regent denk ik niet dat we risico’s gaan nemen. De Porsche is niet het soort raceauto dat getemd is vanaf de eerste etappe. In het geval van droog weer, nemen we eerst de auto in de hand en waarom niet streven naar een top 15 in functie van de evenementen. Op proeven welke ik beter ken, zoals Natoye, zou het hartverwarmend zijn om niet ver van de tijden van Patrick Snijers te zijn in de derde passage. We zullen zien. "