BRC 2018 / TAC Rally Tielt : Kevin Abbring met de Luxauto Porsche.

Bij Rock'n Roll Classics in Brugge stelden Jochen Claerhout en Piero Vandeputte deze week hun plannen voor 2018 voor. Na 4 jaar trouwe  steun van Croky, moest het duo op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en die werd voorgesteld. De decoratie van de Porsche 997 GT3 draagt voortaan de kleuren van Luxauto. De decoratie verwijst naar de beroemde kleuren van Martini.

Jochen Claerhout en Piero Vandeputte zullen dit seizoen een uitgebreid programma in het BRC afwerken. Na de TAC Rally, neemt Jochen Claerhout voor de eerste keer deel aan de Rally van Wallonië. Daarna volgen de Renties Ypres Rally, de ConXioN Omloop van Vlaanderen en de East Belgian Rally. Op regionaal niveau zal de Porsche te zien zijn in Oudenaarde en Kortrijk, terwijl eventueel de Rallye du Valais de kroon op het werk zal worden. 

Omdat de bandenhandelaar met zijn gezin op vakantie is tijdens de paasvakantie, zal de Porsche in Tielt bestuurd worden door Kevin Abbring. "Ik verwacht een heel mooie strijd met Tim Van Parijs, die zeker op zoek zal gaan naar een revanche, want vorig jaar in Kortrijk heb ik hem verslagen. Nee, het is altijd een gezellige strijd tussen de Porsches en een rally rijden met deze 997 GT3 blijft een uitdaging. Het is niet de makkelijkste auto."

De Porsches zullen in Tielt een groot aandeel hebben in het spektakel, want er staan maar liefst 8 exemplaren aan de start. Naast de GT's van Kevin Abbring en Tim Van Parijs, worden ook Chris Van Woensel, Laurent Vanneste, Gunther Monnens, Patrick Snijers, Henri Schmelcher en Rudy Buyse aan de start verwacht. 

Foto : www.belgianrallychampionship.be