BRC 2018 / TAC Rally Tielt : M Cup armada klaar voor een spannende strijd in Tielt.

Een week na de Ronde van Vlaanderen staat op 07 April de 45ste TAC Rally in en rond Tielt op het programma voor het RACB M-Cup Kampioenschap. Met 15 Beierse bolides aan de start zijn de M-Cup rijders nadrukkelijk aanwezig in deze 3de manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship. De routiniers Franky Boulat-Peggy De Busser, Wim & Nadia Muilwijk en het in Landen onfortuinlijke duo Kurt Braeckevelt-Bjorn Pattyn zijn natuurlijk de vooraan te verwachten. Anderzijds zullen lokale toppers als Tobi Vandenberghe, Chris Algoedt en Thierry Cokelaere hun terreinkennis benutten om in de voorste gelederen mee te strijden met hun snelle Beemers! 

En wat te denken van Mats Van den Brand-Eddy Smeets, die in Haspengouw domineerden? Indrukwekkend bij hun debuut in de M-Cup! Met de 162km aan KP over West-Vlaamse wegen zullen Didier Spillebeen, Lorenzo Vandenheede en Diego Claeys spektakel aan snelheid willen koppelen, terwijl een Philippe Eggermont of een Xavier Debaere meer voor een gezond ritme zullen kiezen. En uitdagende proeven als den Ondank of de Poelberg zullen M-Cuppers als Fré Vandeloock, Tom Ceuppens en Jan Vandenberghe willen benutten om hun klasse in goede tijden om te zetten om zo hun ambities in het Kampioenschap kracht bij te zetten.  

We kijken al uit naar de eerste chrono's van de TAC Rally om te zien of Mats Van den Brand weer zal knallen en of Tobi Vandenberghe, Wim Muilwijk, Kurt Braeckevelt en Franky Boulat hem kunnen bekampen.