Kris Princen en Michelin blijven leider in het Jobfixer BRC.

Michelin en partner Kronos Tyres, de exclusieve verdeler voor competitiebanden in de Benelux, mogen tevreden terugblikken op de Spa Rally, de tweede manche van BK Rally die de rallysport sinds 2015 terug naar een streek bracht waar in het verleden geschiedenis in de Belgische rallysport werd geschreven. Ondanks het nipte verlies – een verschil van 5,2 seconden – in de Spa Rally blijven Kris Princen (Skoda Fabia R5 – BMA) en Michelin dankzij een tweede plaats immers leider in het BK Rally.

Het slot van deze Spa Rally was dan ook ijzingwekkend. Eerst was Princen bijna uitgeteld, toen hem een minuut straftijd boven het hoofd hing. Dat werd later gecorrigeerd, maar bijna tegelijkertijd reed de Skoda-rijder lek op de KP van Blanchimont, verloor kostbare tijd en moest plots afrekenen met een ontketende Adrian Fernémont. Ondanks een geweldige eindsprint moesten Kris Princen en corijder Bram Eelbode, na hun zege in de Haspengouw Rally, de duimen leggen met een verschil van amper vijf seconden.   

“We wonnen elf van de veertien klassementsproeven en zonder de pech van de de Mévius-broers hadden wij opnieuw beslag kunnen leggen op alle podiumplaatsen”, maakt Alexis Letellier, competitieverantwoordelijke van Michelin Benelux, de balans op. “Net zoals in de Haspengouw Rally domineerden wij opnieuw, onder meer dankzij het perfect functioneren van de FW-band (‘full wet’) in deze erg verraderlijke omstandigheden. Kris Princen kreeg af te rekenen met een lekke band, maar dat maakt nu eenmaal deel uit van de harde wetten van de mechanische sporten. Hij blijft aan de leiding van het kampioenschap en in het vooruitzicht van de eerstvolgende krachtmeting in het BK maakt die eerste plaats veel goed. Tot slot zijn er terechte felicitaties voor Adrian Fernémont!”   

De derde manche van het BK Rally is de TAC Rally (7-9 april) in Tielt, en dat is meteen de eerste van de drie West-Vlaamse wedstrijden op de kalender. Het servicepark en het hoofdkwartier van de TAC Rally bevinden zich zoals steeds aan de Europahallen, op wandelafstand van het stadscentrum van Tielt.