Newest pictures

ESCORT RALLY SPECIAL 2023

RALLY STADEN 2023

TBR RALLY 2023

YPRES RALLY 2023

WERVIK RALLY 2023

ORC RALLY 2023

SEZOENS RALLY 2023

MONTEBERG 2023

RALLYLEGEND SAN MARINO 2022

RALLY VERMENTINO 2022

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2022

ELBA RALLY 2022

WRC YPRES 2022

RALLY STADEN 2022

WERVIK RALLY 2022

SEZOENS RALLY 2022

RALLY KORTRIJK 2021

CONDROZ RALLY 2021

HEMICUDA 2021

RALLYLEGEND SAN MARINO 2021

RALLY VERMENTINO 2021

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2021

RALLY YPRES BELGIUM 2021

RALLY STADEN 2021

MONTEBERG 2021

Rallylegend San Marino 2020

Review 10 years Monteberg 2020

Adriatico 2020

Rallylegend San Marino 2019

Rally Condroz 2019

Hemicuda Rally 2019

Aarova Shortrally 2019

Omloop 2019

Rally Staden 2019

Rally Ypres 2019

Wervik Rally 2019

ORC Rally 2019

Sezoens Rally 2019

Monteberg 2019

Rally de Wallonie 2019

Condroz Rally 2018

Rallylegend San Marino 2018

AAROVA RALLYSPRINT 2018

Hemicuda Rally 2018

Ypres Rally 2018

Wervik 2018

Sezoens 2018

Monteberg 2018

Wallonie 2018

Condroz 2017

Oudenaarde 2017

Staden 2017

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2017

Hemicuda 2017

Ypres Rally 2017

Condroz Rally 2019

Condroz Rally 2019

Sébastien Bedoret is het nieuwe talent van SKODA België geworden.

Eind 2016 kondigt Freddy Loix het einde van zijn sportieve carrière aan, na een vierde Belgische rallytitel en een elfde overwinning in de Ypres Rally te hebben veroverd. De Limburger en ŠKODA België zijn het er echter roerend over eens dat het Tsjechische merk zijn Belgisch rallyprogramma moet verder zetten. De invoerder beslist om een jong talent een kans te geven, een rijder die meteen door de viervoudige Belgische rallykampioen zal worden gecoacht.

Na een eerste ervaring in 2017, lieten ŠKODA België en Freddy Loix voor het seizoen 2018 hun oog vallen op Sébastien Bedoret. Vanaf de TAC Rally (op 7 april) zal de 22-jarige uit Donstiennes aan de start verschijnen van de resterende zeven manches van het Belgian Rally Championship, met een ŠKODA FABIA R5 van het Pevatec team. Thomas Walbrecq, al sinds zijn debuut naast de regerende vice-juniorkampioen, wordt uiteraard zijn corijder.

 

“Hoewel de afgelopen maanden niet alles volgens het voorziene scenario is verlopen werd onze inzet in de rallysport en de samenwerking met Freddy Loix nooit in vraag gesteld”, stelt Catherine Van Geel, communicatieverantwoordelijke bij ŠKODA België. “Het doel van ons project is meer dan ooit een jonge rijder te steunen en hem te helpen bij zijn ontwikkeling, vooral door de ervaring die Freddy Loix met hem kan delen. Gebaseerd op wat hij tot nu toe heeft laten zien, maar ook door zijn persoonlijkheid en zijn aanpak, is Sébastien de ideale kandidaat. We zijn heel blij dat hij vanaf de TAC Rally de kleuren van ŠKODA België zal kunnen verdedigen.”

 

Freddy Loix: “Onder de indruk van zijn snelheid en zijn aanpak”

 

De keuze werd uiteraard in totale samenspraak met Freddy Loix genomen. Die is bijzonder enthousiast om met Sébastien te kunnen samenwerken. “Eerst en vooral moet ŠKODA België voor dit schitterende initiatief bedankt en gefeliciteerd worden”, glimlacht de voormalige WRC-rijder. “In het begin van mijn carrière kreeg ik ook enkele belangrijke duwtjes in de rug. Indien ik die steun op dat moment niet had gekregen, had ik nooit hetzelfde parcours kunnen afleggen. Nu krijgt Sébastien ook die kans, en ik ben er van overtuigd dat hij ze met beide handen zal grijpen.”

 

Voor Freddy is de beslissing om voor Sébastien Bedoret te gaan een logische keuze. “Eerlijk? Hij stond eind 2016 al op mijn lijstje”, legt hij uit. “Maar zijn entourage en hijzelf dachten toen dat het waarschijnlijk nog te vroeg was… Sindsdien heeft hij een prachtig seizoen in R2 afgewerkt, door vorig jaar vier keer de Junior-categorie te winnen en vice-kampioen van België te worden. Hij was de enige die het Guillaume de Mévius lastig kon maken, hoewel hij over heel wat minder ervaring beschikt. Ik stond langs de proeven, ik heb gezien tot wat hij in staat is… Ik was onder de indruk van zijn snelheid, maar ook van zijn aanpak. Hij stelt zich heel bescheiden op, geeft zichzelf de tijd om te leren. Nu gaan we de details bijschaven en ik zal hem in mijn ervaring laten delen voor het opstellen van een wedstrijdtactiek, de afstelling van de wagen of de manier waarop hij met alle randfenomenen moet omgaan. Hij krijgt in de eerste plaats de opdracht zichzelf de tijd te gunnen om te leren, maar ik ben er van overtuigd dat Sébastien de kleuren van ŠKODA in de toekomst met verve zal verdedigen!”

 

Sébastien Bedoret: “Freddy Loix is altijd een voorbeeld geweest”

 

Op zijn 22ste krijg Sébastien Bedoret voor het eerst in zijn carrière de steun van een invoerder. De ex-karter van hoog niveau, met onder andere een Belgische Junior-titel en een vierde plaats in de X30 Challenge Europa op zijn palmares, richtte zich vanaf zijn achttiende op de rallysport. Sindsdien gaat het in stijgende lijn, rustig en beheerst. Vorig jaar reed hij met vier overwinningen naar de Belgische Junior-rallytitel en dit jaar werkte hij de eerste twee manches van het Belgian Rally Championship met een R5-wagen af. Kwestie van ervaring op te doen. “Maar deze nieuwe samenwerking met ŠKODA België is een heel andere uitdaging”, stelt de rijder uit Donstiennes verheugd. “Worden uitgekozen door een merk met een klinkende erelijst en door Freddy Loix is een hele eer. Ik weet dat ik met de ŠKODA FABIA R5 voortaan aan het stuur zit van de beste wagen uit de categorie, zowel qua prestaties als qua betrouwbaarheid.”

 

Maar de jongeman laat zich het hoofd niet gek maken en beseft terdege dat hij nog een hele weg heeft af te leggen. Geen sprake van stappen over te slaan. “Ik heb maar heel weinig ervaring met een auto van dit type, ik sta dan ook nog maar aan het begin van mijn leerproces. Ik besef echter wel dat het feit dat ik nu Freddy Loix als persoonlijke coach heb een enorme meevaller is. Freddy is altijd een voorbeeld voor me geweest! Gedurende 25 jaar reed hij op het hoogste niveau. Podiumplaatsen in WRC, vice-kampioen in IRC, vier Belgische titels, elf overwinningen in Ieper, da’s om van te dromen! Samen met mijn corijder Thomas hadden we ons geen betere coach kunnen bedenken. Bovendien zijn we heel blij dat we onze samenwerking met Pevatec kunnen verder zetten. Hun motivatie grenst aan het ongelooflijke. De sfeer binnen het team is uitstekend, het zijn heel competente mensen en ik ben er zeker van dat ze dat dit jaar met de ŠKODA FABIA R5 zullen kunnen bewijzen.”

 

Thomas Walbrecq: “Dit is een buitenkans”

 

Bij zo goed als alle rally’s van Sébastien Bedoret zat hij aan zijn rechterzijde. Thomas Walbrecq, ook hij 22, maakt deel uit van die jonge generatie getalenteerde corijders. De Bergenaar onderscheidt zich door zijn zorg voor detail, zijn motivatie en het feit dat hij zichzelf ook in vraag kan stellen. Uiteraard is hij bij dit avontuur aan de zijde van ‘zijn’ rijder te vinden! “Wat ŠKODA België en Freddy Loix ons aanbieden is een ware buitenkans. Ik kan niet anders dan ze daarvoor te bedanken”, stelt hij geestdriftig. “Sébastien en ik voelen ons heel bevoorrecht en deze samenwerking laat onze motivatie – in zoverre dat dat nog mogelijk was – vertienvoudigen. Ik zou graag alle mensen die achter de schermen hard hebben gewerkt om dit programma mogelijk te maken willen bedanken. Dank ook aan Peter Vandenbroucke, de baas van Pevatec, die eveneens heel wat inspanningen heeft geleverd. Onze eerste twee rally’s met een R5 hebben ons al duidelijk gemaakt hoe we onze nota’s kunnen verbeteren en Freddy zal ons helpen nog meer vooruitgang te boeken. Ik kan haast niet wachten om begin april in Tielt aan de start te staan!”

 

Peter Vandenbroucke (Pevatec): “Sébastien verdient dit”

 

Het laatste stukje van de puzzel, maar zeker niet het minst belangrijke, is het team dat de ŠKODA FABIA R5 in de kleuren van ŠKODA België zal laten rijden. De keuze viel op Pevatec, het team waarmee Sébastien vorig jaar zowel in de East Belgian Rally als in de Condrozrally de Junior-categorie wist te winnen en ook de structuur waarmee hij zijn eerste stappen in de R5-categorie zette. “Als teambaas ben ik uiteraard heel blij het vertrouwen van ŠKODA België en Freddy Loix te hebben gekregen”, stelt Peter Vandenbroucke, die aan het hoofd staat van het in Geluwe bij Ieper gevestigde team. “Maar ik ben vooral heel verheugd dat Sébastien deze kans krijgt. Hij verdient dit echt! Vorig jaar verbaasde hij mij door zijn snelheid en begin dit jaar ook door de manier waarop hij zich aan de R5 kon aanpassen. Niet alleen is hij heel snel, maar het is ook een aangename kerel om mee samen te werken. Het hele team is fan, en aan motivatie zal het ons zeker niet ontbreken. Naast een top-ingenieur krijgen we ook de versterking van twee mecaniciens met WRC-ervaring, die allebei de ŠKODA FABIA R5 door en door kennen. Samen zullen we er alles aan doen om hem een topwagen af te leveren en hem in een ideale context te laten rijden. Voor de TAC Rally rest er ons niet veel tijd, maar we zullen er staan!”

 

De zeven resterende rally’s van het Belgisch Kampioenschap prijken op het programma van Sébastien Bedoret, Thomas Walbrecq en het Pevatec team. Afspraak in Tielt, op 7 april !