BRC 2018 / Spa Rally : Patrick Snijers wonnen de GT klasse en eindigden 6de algemeen.

Patrick Snijers en zijn corijder Davy Thierie zijn met hun Maes Containers Porsche 997 GT3 op de zesde plaats geëindigd in de Herock Spa Rally, de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het Jobfixers BRC. Snijers en Thierie wonnen de GT klasse.

Na zijn valse start in de Rally van Haspengouw was Patrick Snijers uit op eerherstel. De Herock Spa Rally mocht dan niet op maat van zijn tweewiel aangedreven Porsche zijn, Snijers zou er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.   Snijers-Thierie begonnen met een 6de tijd maar zakten tegen het einde van de eerste wedstrijddag weg naar de 10de plaats. De zware onverharde stukken waren niet echt in het voordeel van de Porsche. Zaterdagochtend maakte Patrick Snijers meteen drie plaatsen goed en schoof op naar de 7de plaats. Op het einde van de eerste ronde stond hij op de 5de plaats, na de sorties van Cédric Cherain en Guillaume de Mevius. In de tweede ronde van 5 klassementsritten vocht Snijers een verbeten duel uit met de 22-jarige Pieter-Jan Michiel Cracco, die uiteindelijk de Porsche uit de top 5 zou houden.

“Vooraf mikte ik op de zege in GT en hoopte ik stiekem op de 5de plaats, maar de weersomstandigheden speelden dit weekend niet in ons voordeel. Op heel wat proeven lag er verrassend veel modder. Ik ben tevreden met de 6de plaats, maar er zat misschien iets meer in, want de eerste passage op de Clémentine werd geannuleerd voor ons. Jammer, want ik reed er in de tweede ronde een vierde tijd. Ik wil in elk geval mijn sponsor, Yves Maes, die een bezoek bracht aan het servicepark, bedanken, net als mijn gelegenheidscopiloot Davy Thierie. Hij was een perfecte gids op het verraderlijke parcours. Begin april wil ik in de TAC Rally opnieuw knallen.”