BRC 2017 : De porsches zullen ook dit jaar weer zorgen voor het spektakel in Belgie.

Vorig seizoen werd de fantastische sound van de boxer zescilinders gemist op onze nationale rallyproeven, maar gelukkig mogen we dit seizoen opnieuw spektakel verwachten van de ronkende Duitse GT's. Onder impuls van Tim Van Parijs, sinds 2006 "Mister Porsche" in de Belgische rallysport en razend populair dankzij zijn genereuze rijstijl, komen alvast 3 Porsches op regelmatige basis aan de start in het BRC, terwijl een vierde 997 GT3 klaar staat om ingezet te worden in de kleuren van Degro.

"De Porsche blijft een mythische en erg amusante wagen om mee te rijden. Ook na tien jaar blijft elke proef met de Porsche een geweldige ervaring. Dit jaar gaan we met drie Porsches hetzelfde programma afwerken, want we gaan als team met drie wagens een aantal BRC-manches rijden, aangevuld met enkele mooie regionale wedstrijden," vertelt Tim Van Parijs, die er ook voor gezorgd heeft dat de Degro Porsche ingezet kan worden door het team, mits een budget gevonden wordt voor de running kosten door de piloot in kwestie.

De tweede Porsche 997 GT3 is de Croky Porsche van Jochen Claerhout. De bandenhandelaar amuseert zich geweldig met de Porsche: "De Porsche spreekt altijd tot de verbeelding en het blijft een serieuze uitdaging om een Porsche te besturen, want al het vermogen komt op de achterwielen terecht en het gaat hard. We gaan terug wat meer in het Belgisch kampioenschap rijden en in het BRC krijgen we ook een goede startpositie, maar aan de punten gaan we niet denken. We willen ons vooral amuseren, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd."

De derde Porsche 997 GT3 werd in Kortrijk gepresenteerd in een schitterende kleurencombinatie zilvergrijs en rood. Chris Debyser heeft na zijn ervaring met de Porsche 996, opnieuw de stap gezet naar een 997. "Ik zal misschien Haspengouw nog rijden met de Trans Europe in Historic, maar daarna starten we met de Porsche. Het blijft een wagen die het publiek enorm aanspreekt. Ik heb al met veel achterwielaandrijvers in Historic gereden, maar de Porsche blijft toch iets apart."

Het definitieve programma van de Porsche-boys zal in de loop van het seizoen ingevuld worden, maar er staan al een hele reeks wedstrijden aangestipt in de agenda. In het BRC staan Spa, de TAC Rally in Tielt (zonder Jochen Claerhout), de Kenotek Ypres Rally, de ConXioN Omloop van Vlaanderen en de East Belgian Rally op het programma. Verder nemen ze natuurlijk deel aan de Short van de Monteberg en de Aarova Short in Oudenaarde, de 6 Uren van Kortrijk, de Rallysprint van Moorslede en de Rallye du Valais in de TER.

Verder maakte Kristof Goethals bekend dat zijn rol zich niet zal beperken tot die van navigator van Chris Debyser. Kristof, uitbater van Worldkarts in Kortrijk, wil dit seizoen ook een wedstrijd rijden met de Porsche 997 GT3 als piloot...