Info Classic Rally Challenge en WRC 2.0 Challenge.

Eind vorig jaar werd de geboorte van de Classic Rally Challenge aangekondigd, met drie VAS en drie ASAF wedstrijden. De interesse in deze nieuwe cup is uiteraard erg groot en nu staat ook de website www.rallychallenge.be online met de reglementen en de nodige algemene informatie. Deelnemen aan de Classic Rally Challenge kost 200 euro, maar is eigenlijk gewoon gratis.
Alle deelnemende wedstrijden geven namelijk 50 euro korting op inschrijving. Wie dus slechts vier van de zes wedstrijden rijdt heeft zijn inschrijvingsgeld al terugverdiend. Enkel de vier beste resultaten komen in aanmerking, dus wie eens pech heeft kan makkelijk herkansen.
Ook belangrijk is dat een FIA historic paspoort niet vereist is, beantwoorden aan het VAS of ASAF reglement is voldoende. Vier wedstrijden tellen trouwens ook mee voor het FIRC, dus is de kans erg groot dat ook een paar Britse piloten zich in de strijd komen mengen wat nog interessant kan worden. Eerste afspraak op de kalender is de Rallye Salamandre, daarna komt de Challenge naar Vlaanderen voor de ORC Canal Rally. Naast prijzengeld vallen er ook zes gratis starts te winnen voor het seizoen 2018.
Parallel met de Historics worden ook de WRC 2.0 uitgenodigd in dezelfde wedstrijden. Ook hier hebben reeds een aantal piloten duidelijke interesse getoond, dus maakt de organisatie zich sterk een aantal van deze nog steeds erg populaire en spectaculaire wagens aan de start te krijgen. Voor verdere info kan iedereen steeds via mail contact opnemen.