Volledige voorbeschouwing Geko rally van Wervik 2012 !

Traditiegetrouw staat dit weekend de Geko rally van Wervik op het programma . Exact 2 weken voor de Belgische IRC wedstrijd in Ieper , komen verschillende teams hun wagen afstellen in de tabakstad omwille van de ongeveer gelijkaardige West-Vlaamse parkoers . De organisatie heeft opnieuw meer dan 100 deelnemers met tal van wagens met kwaliteit van hoog niveau .

Zoals eerder reeds vermeld op deze website zal Freddy Loix zijn Peugeot 207 S2000 komen testdraaien in Wervik om zodoende de ideale afstellingen te vinden en nieuwe veringen te proberen . Het is best mogelijk dat Fast Freddy extra service zal inlassen tijdens de rally om de wagen perfect te krijgen qua afstelling .

Er staan nog 2 andere Peugeot 207 S2000 aan de start met Mathias Viaene en Philip Cracco die zich ook optimaal willen voorbereiden met het oog op Ieper . Uit hetzelfde NCRS-team komt ook Dominique Bruyneel aan de start met de ex-BMA Subaru Impreza WRX N15 . Dominique zou eerst starten in Wervik met de Subaru WRC S10 maar wijzigde zijn plannen omdat hij ook wil deelnemen in Ieper met dezelde WRX N15 . Normaal gezien komt teambaas Wim Soenens aan de start met zijn geliefkoosde Ford Escort MK2 .

Verder vinden we enkele WRC-kleppers aan de start met name WRC's van Chieusse ( Peugeot 307 WRC ) en Geert Beauprez (Subaru Impreza WRC ) eveneens uit het NCRS-team . Ook zou de ex Corolla WRC waarmee Debackere Melissa vroeger reed , verkocht zijn en dus aan de start staan in Wervik .

Er is tevens een waslijst snelle Mitsubishi Evo’s van oa Bert Coene ( Mitsu EVO X ) , Filip Pyck ( Mitsu EVO 9 ) , Vincent Vermeeren ( Mitsu EVO 9 ) , Stefaan Prinzie ( Mitsu EVO X ) en Jimmy Taveirne ( Mitsu EVO 9 ) ; kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een absolute topwedstrijd.

Voor het eerst te zien dit jaar in Belgie is er de BMW M3 Compact F2000 van Claudie Tanghe uit Komen . Na afwezigheid van Timothy Van Parijs in Bocholt hopen we dat de GT3 klaar is zodat we een mooie strijd krijgen tussen deze 2 smaakmakers .

Steven Dolfen die een thuiswedstrijd rijd in zijn Renault Clio van Alltec Seys , wil zo vlug mogelijk de crash van Monteberg doorspoelen en de puike prestaties van het zaterdag gedeelte op de Monteberg bevestigen met winst in zijn klasse in Wervik . Frederic Berville komt ook aan de start met de Renault Clio R3 en zal waarschijnlijk de strijd aangaan met Steven .

Ook tal van FIRC piloten uit Groot-Britanie komen aan de start met een nieuwkomer onder de naam van John Wood met een Subaru Imprezza . Dave Pattison en Andy Rowe die eerder ook werden aangekondigd moet jammer genoeg forfait geven .

Bij de Historic wagens zullen we ongetwijfeld een mooie strijd zien voor de overwinning want tal van piloten komen hiervoor in aanmerking . Het lijstje is indrukwekkend te noemen met namen zoals Glenn Janssens , Dirk Deveux , Wim Decock en Patrick Mylleville allen met een Porsche . Ook Ford is goed vertegenwoordigd met kleppers zoals Stefaan Stouf , Geert Vandoone , Kurt Olivier en Dirk Depuydt . Beemer-piloot Geert Glorieux komt ook aan de start en wil zo vlug mogelijk de ORC rally vergeten . Verder zullen we ook nog rekening moeten houden met Tobi Vandenberghe en Yves Bruneel met de Transeurope .

In de editie 2012 in Wervik zijn er slechts kleine parkoersveranderingen . Kp Kruiseke is ongewijzigd , maar de laatste kilometers op Kp Geluwe zijn wel degelijk veranderd . Kp Wervik is ook gewijzigd waarbij de piloten zelfs een rondje zullen voorgeschoteld krijgen . De organisatie kon ons ook melden dat de wegenwerken in Wervik dit weekend werden afgerond , zodanig dat de wedstrijd komende zaterdag geen hinder zal ondervinden .