Newest pictures

ESCORT RALLY SPECIAL 2023

RALLY STADEN 2023

TBR RALLY 2023

YPRES RALLY 2023

WERVIK RALLY 2023

ORC RALLY 2023

SEZOENS RALLY 2023

MONTEBERG 2023

RALLYLEGEND SAN MARINO 2022

RALLY VERMENTINO 2022

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2022

ELBA RALLY 2022

WRC YPRES 2022

RALLY STADEN 2022

WERVIK RALLY 2022

SEZOENS RALLY 2022

RALLY KORTRIJK 2021

CONDROZ RALLY 2021

HEMICUDA 2021

RALLYLEGEND SAN MARINO 2021

RALLY VERMENTINO 2021

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2021

RALLY YPRES BELGIUM 2021

RALLY STADEN 2021

MONTEBERG 2021

Rallylegend San Marino 2020

Review 10 years Monteberg 2020

Adriatico 2020

Rallylegend San Marino 2019

Rally Condroz 2019

Hemicuda Rally 2019

Aarova Shortrally 2019

Omloop 2019

Rally Staden 2019

Rally Ypres 2019

Wervik Rally 2019

ORC Rally 2019

Sezoens Rally 2019

Monteberg 2019

Rally de Wallonie 2019

Condroz Rally 2018

Rallylegend San Marino 2018

AAROVA RALLYSPRINT 2018

Hemicuda Rally 2018

Ypres Rally 2018

Wervik 2018

Sezoens 2018

Monteberg 2018

Wallonie 2018

Condroz 2017

Oudenaarde 2017

Staden 2017

OMLOOP VAN VLAANDEREN 2017

Hemicuda 2017

Ypres Rally 2017

Condroz Rally 2019

Condroz Rally 2019

Rally Vermentino 2022: Alle info en voorstelling van de 19de editie die zal plaatsvinden op 16 en 17 september 2022.

Eerste officiële act van de Rally dei Nuraghi en Vermentino editie nummer 19. De presentatie van de race vond plaats in de suggestieve setting van het Berchidda Wine Museum en begint op 16 september. De presentator Tommy Rossi zal de toespraken leiden.
 
De conferentie werd geopend door de toespraak van de president van Rassinaby Racing, Alessandro Taras.
 
"Ik dank het Wijnmuseum, de Berchidda Regional Enoteca, de burgemeesters en administraties van de gebieden waar de wedstrijd doorgaat, de regio Sardinië, de voorzitter en de raadsleden voor toerisme en sport voor hun steun. De
voorzitter van de rallycommissie, Daniele Settimo, en de Rally Cross Country Commission in de persoon van Gianluca Marotta, voor de geldigheid die we hebben verkregen en waar we trots op zijn. We hebben elkaar in de loop der jaren hier in het museum verschillende keren ontmoet. In het begin was er scepsis jegens ons, maar we zijn er nog steeds, met vele edities achter ons die met toewijding en inspanning zijn uitgevoerd; we zijn er zelfs na een pandemie die het moeilijk heeft gemaakt om elkaar te zien en om een ​​groep te zijn, fundamenteel in verenigingen. We zijn er en we hebben de demonstratie opgezet. ......
De inschrijving is open, er zijn al veel deelnemers, ik zeg niet hoeveel (glimlacht) maar er zijn nieuwe namen en belangrijke auto's. Er is veel opwinding". Het gesprek met Forestas gaat verder om onontgonnen gebieden van grote natuurlijke schoonheid binnen de bosdomeinen te doorkruisen: "We willen nog meer met Forestas praten om de verschillende problemen aan te pakken die verband houden met de passage op deze plaatsen, maar we geloven dat evenementen zoals deze voordelen 360° met betrekking tot toerisme, milieu, economie, enz. Wat het toerisme betreft, werkt het reisbureau waarmee we samenwerken op volle toeren: velen die profiteren van de race, verlengen de week om hun vakantie op te nemen en het is een uitstekende ervaring om ons aan het einde van het seizoen te vinden. resultaat. Dit jaar is er een wedstrijd die niet al te lang is, maar de 70 km route is uitdagend, zoals dat de afgelopen jaren altijd is geweest".
 
De institutionele groeten zijn van de huisbaas Andrea Nieddu, burgemeester van Berchidda.
 
"Uit de woorden van de president blijkt hoeveel passie, doorzettingsvermogen en werk er achter zo'n organisatie zit. De administratie van Berchidda is er trots op de Rally dei Nuraghi en Vermentino te steunen, die dit jaar zijn 19e editie viert na de tweejarige stop. Ik wil de inzet benadrukken van de vrijwilligers die iets belangrijks hebben opgebouwd voor de gemeenschap, voor het gebied en voor heel Sardinië. Het evenement is nu een uitstalraam in de Middellandse Zee geworden voor de hele regio, en daarom moet de belangstelling van de lokale autoriteiten en de regio de grote inzet van vrijwilligers compenseren die het gratis doen en die een hoog niveau van technische expertise hebben opgedaan . Deze editie begint in het Wijnmuseum, misschien wel de beste locatie, en vanaf hier gaat de rally terug naar de oorsprong van zijn naam, Vermentino. Berchidda is het epicentrum van het evenement en het is goed om hier terug te keren naar het oorspronkelijke identiteitsgevoel, na zoveel jaren waarin we hebben gereisd door de races te verdelen volgens een logica om uitmuntendheid te verbeteren. Ik dank de aanwezige bestuurders en directeuren, want bij deze evenementen werken we als een team buiten de politieke kleuren, een teken dat de Rally verenigt en beweert dat het toebehoort aan heel Sardinië, niet aan Berchidda. Iedereen begreep dat het doel van het evenement de race is, maar ook alles eromheen: seizoensgebondenheid van het toerisme, verbetering van de agrifood-excellentie, symbool van onze identiteit van Monteacuto en het Gallura-gebied, sport en motoren - met veel coureurs uit de schiereiland en niet alleen Sardiniërs die zich aanmelden voor de race. Een andere uitdaging is om de bergen nieuw leven in te blazen, over een paar weken zal er de Baja zijn en zijn er belangrijke stappen voorwaarts gezet met Forestas voor enkele onbekende delen van het staatseigendom. We bestaan ​​alleen als we tevoorschijn komen, anders zal niemand ons herkennen en onze rijkdom niet kennen, daarom is de steun van de administratie totaal en volledig en dat zou zelfs zijn geweest als het een lokaal evenement was geweest, omdat we verenigingen moeten prijzen, vooral in deze postpandemie, een culturele waarde die tot het Sardijnse grondgebied behoort. Ik wens een succesvolle editie".
Bericht aan Giulio Pes di San Vittorio, president van ACI Sassari.
 
“De Rally del Vermentino is een van de beste onverharde wegen ter wereld, dit zijn prachtige tests die de teams vanuit technisch oogpunt op de proef zullen stellen. Wij als ACI zullen volledige technische ondersteuning geven. Ik ben blij dat mensen in de Baja blijven geloven, want het is een discipline in opkomst”.
 
Giuseppe Meloni, regionaal raadslid, nam vervolgens het woord.
 
"Ik bedank de vereniging voor de uitnodiging, onze relatie is door de jaren heen geconsolideerd, die begon toen ik burgemeester van Loiri Porto San Paolo was en later doorging, omdat de politiek niet verdeeld is als het gaat om deze evenementen. De Rally is gegroeid, volwassen geworden en moet steun blijven krijgen van regionale en lokale overheden. In Gallura en Monteacuto zijn we gegroeid met rallysport in al zijn vormen, we voelden het gebrek aan rallysport lang geleden en nu herontdekken we het. Naast de steun van het Gewest hebben ook andere gemeenten in het gebied zich ter beschikking gesteld, zoals Loiri en zijn hele gemeenschap, die de shakedown en de start van de race met plezier verwelkomen. Ga zo door, werk en doorzettingsvermogen moeten beloond worden”.
 
Woord aan Angelo Cocciu, regionaal raadslid.
 
“Ik neem met veel plezier deel aan deze conferentie, zelfs als een groot motorliefhebber, altijd. Voor wat u doet, zult u zelfs in de toekomst nooit problemen hebben met het vragen om steun van een regionale raad. Doe veel voor Sardinië, op het gebied van toerisme en verbetering en bied een show aan die unieke emoties geeft, zelfs aan degenen die niet tot deze wereld behoren ".
 
Pietro Calvia, lid van de Raad van Bestuur van Rassinaby Racing, gaat uitgebreid in op het circuit en wat er buiten het circuit te vinden is.
 
“We starten vanuit Loiri Porto San Paolo met de shakedown, we hervatten het wereldcircuit twee jaar geleden. Het vertrek zal altijd in Loiri zijn, vanaf het strand, een prachtige plek, een uniek panorama, waar niemand anders op kan bogen. De eerste dag zullen we op het grondgebied van Oschiri, de tweede Monti di Alà en Monte Lerno zijn, zonder te springen maar met een opmerkelijk pad. De bijzonderheid van dit jaar wordt zowel gegeven door de cursus - technisch erg populair bij de piloten - maar ook door het comfort in de verkenning, aangezien de cursus zich ontwikkelt als een "madeliefje". Dit jaar is er "Aan tafel met Vermentino", met proeverijen van wijn en typische producten uit de streek. Het zal de proeftuin zijn voor iets dat we altijd al hebben willen doen met betrekking tot de rally, die we hand in hand met de race willen laten groeien en in de toekomst uitbreiden naar producenten uit heel Sardinië ”.