BRC/ Rally de Wallonie 2022: Stéphane Lefebvre pakt niet alleen een hele mooie overwinning in Jambes maar wint ook de powerstage + 5 Pirelli banden.

De Rally van Wallonië was de vierde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 en toch was het pas de eerste waarin een Pirelli Powerstage werd verreden. Die staan immers enkel op het programma van tweedaagse rally's, zoals deze Rally van Wallonië. Op de allerlaatste proef, in dit geval de 10,36 km lange proef van Vedrin, waren extra bonuspunten, Pirelli-banden en premies te verdienen. 

En, noblesse oblige, winnaar Stéphane Lefebvre ging er nog eens goed voor zitten op de laatste proef om de snelste tijd te rijden: 5'26"2, goed voor een gemiddelde snelheid van 114,3 km/h in zijn Citroën C3 Rally2. 
"Ja, ik ben er nog eens vol voor gegaan op de laatste proef," vertelde Lefebvre. "Je weet nooit of die punten nog van pas komen later dit jaar. Ik heb aangevallen, maar zonder mijn zege in gevaar te brengen." Stéphane Lefebvre en Xavier Portier verdienden 5 banden van Pirelli, een premie van 2.000 euro en 5 bonuspunten......

Gino Bux trok ook maximaal in de aanval, maar in de allerlaatste bocht ging het goed fout. De Skoda vloog in het decor. "Gelukkig was het bij de finish en zijn we achterwaarts over de finish geschoven. Het levert ons nog de tweede tijd op, samen met Adrian Fernémont. En, ik weet nu dat de laatste bocht niet vol gas genomen kan worden," aldus een gelukkige Gino Bux, gedeeld tweede op de Pirelli Powerstage, goed voor een premie van 1.000 euro en 4 gratis Pirelli-banden, maar ook 4 bonuspunten. Idem voor Adrian Fernémont, die in zijn thuisbasis Vedrin een sterke wedstrijd bekroonde met een tweede tijd. 

Ghislain de Mevius stuurde zijn Skoda naar een vierde tijd op 3"2. Kris Princen klokte als vijfde af, maar de bonuspunten en de banden gaan naar Rally2-piloot Vincent Verschueren, die daarmee ook de vierde plaats in de wedstrijd veilig kon stellen. 

Naast deze punten en premies, biedt Pirelli overigens ook gratis banden aan de top 10 van elke manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. 

Klassement Pirelli Powerstage - Rally van Wallonië 2022
1. Lefebvre-Portier (Citroën C3 Rally2) 5'26"2 - 5 punten (2.000 euro)
2. Fernémon-Maillen  (Skoda Fabia Rally2 Evo) 5'28"9 - 4 punten (1.000 euro)
2. Bux-Gilsoul (Skoda Fabia Rally2 Evo)  5'28"9 - 3 punten (500 euro)
4. Gh. de Mevius-Jalet (Skoda Fabia Rally2 Evo) 5'29"4 - 2 punten
5. Verschueren-Cuvelier (Volkswagen Polo GTi) 5'30"4 - 1 punt

Foto: BRC