Junior BRC / Rally de Wallonie 2022: Duel verwacht tussen Gilles Pyck en Tom Rensonnet.

Net zoals vorig seizoen, zullen de Renault Clio's kleur geven aan de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Zeker in het Junior-klassement verwachten we de jonge talenten aan het stuur van Clio's aan het feest.

Vorig seizoen reden de snelste Renault Clio's Rally5 zich al in de kijker in de Rally van Wallonië. Twee voortrekkers bestuurd door junioren eindigden in de Top 10 van de klassieker rondom Namen. 
Omdat Charles Munster niet van de partij is, kijken we uit naar het eerste prestigeduel van het seizoen tussen Tom Rensonnet, winnaar van de eerste twee Junior-manches van het seizoen, en Gilles Pyck, die in Tielt oppermachtig was. Dat beiden met een identieke Renault Clio Rally4 aantreden, maakt het duel des te interessanter. Vorig seizoen was Rensonnet uiteindelijk een tiental seconden sneller dan Pyck. .......

Maar, beiden werden ze geklopt door Benoit Verlinde, die ook deze keer aan de start staat, maar wel met een minder geëvolueerde Clio Rally5. Verlinde kan wel profiteren van het minste foutje van zijn twee vroegere speelkameraden, al zal hij zelf ook moeten aanvallen om de Deen Casper Nielsen van kostbare punten te houden. Nielsen bewees in Tielt al dat hij niet veel kilometers nodig heeft om snel te zijn op een onbekend parcours. 

Loris Nuyts, met een Peugeot 208 Rally4, en Maxim Decock, die in Tielt feilloos de finish haalde met zijn Opel Corsa Rally4, willen de Clio's Rally5 van het podium houden in deze vierde manche van het Junior BRC. 

Andere snelle jongeren met Clio's zijn Pierre-Manuel Brasseur, die in de Wallonie voluit mikt op een podiumplaats in de Clio Trophy, en Nikolai Bruyneel, die zijn eerste nationale wedstrijd op verplaatsing zal afwerken na een mooi debuut in de TAC Rally. En natuurlijk willen de jongedames Camille Mazuin, die voor eigen publiek zal aantreden, en Clémentine Benoit deze keer de finish halen na een ongelukkig debuut in de TAC Rally. 

Het wordt ongetwijfeld een erg boeiende strijd in het Junior BRC in het kader van de Rally van Wallonië. 

Klassement Junior BRC (na 3/10 wedstrijden): 1. T. Rensonnet 72 punten; 2. J. Dewilde 51; 3. G. Pyck 36; 4. M. Decock 28; 5. Ch. Munster (L) 18; 6. M. Dalsager (DK) 15; 7. B. Verlinde 12; 8. C. Nielsen 10; 9. P-M. Brasseur 8; 10. Th. Vandeputte 6; 11. N. Bruyneel 4