TAC Rally in Tielt live te volgen via BRC Facebook Live.

Wereldwijde TV-return breidt verder uitDe TAC Rally, de derde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zal zowel online als via televisie wereldwijd te volgen zijn. Op zaterdag 9 april zal de wedstrijd live te volgen zijn via 6 BRC Facebook Live uitzendingen.

Na twee jaar afwezigheid is de TAC Rally terug. Er staan zaterdag 14 klassementsproeven op het menu, goed voor in totaal 159 km tegen de chrono. Het parcours, met de gekende klassementsproeven van Schuiferskapelle, Ondank, Oosthoek en de Poelberg, staat gekend als snel, verraderlijk en erg glad.

Op vrijdagavond wordt de BRC Persconferentie uitgezonden via de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.Daarbij zullen een aantal tenoren vertellen over hun ervaring op de shakedown, die donderdagavond werd verreden, en over hun ambitie tijdens de wedstrijd. ......

Op zaterdag 9 april presenteren we zes BRC Live Shows op de Facebookpagina van het kampioenschap, met jivebeelden vanaf de klassementsproeven, interviews met de piloten bij de finish van de proeven, live dronebeelden en analyses door onze vakkundige presentatoren. 

We zijn erbij vanaf de eerste klassementsproef, de klassieker van Schuiferskapelle, om 8h10.. Om 9h44 volgen we KP 4 De Poelberg. In de tweede ronde komen dezelfde proeven aan bod, KP 5 Schuiferskapelle om 11h55 en KP 8 De Poelberg om 13h20. In de derde ronde gaan we live naar KP 11, de Oosthoek, die dit jaar grondig hertekend werd. En de grote finale, de finish van de 47ste TAC Rally zullen we live volgen op de Poelberg om 19h45.

Vanaf zondag volgen tal van TV-uitzendingen, te beginnen met een ruime samenvatting op Sporza (Een) omstreeks 17h30. Dezelfde avond zullen er nog korte nieuwsitems te zien zijn in Sportweekend en op Tipik (RTBF). 

Vervolgens zal de samenvatting van 24 minuten wereldwijd te bekijken zijn, in eigen land op Sport 10, Eclips TV, Auvio RTBR en in Nederland op Ziggo Sport. Verder zijn de uitzendingen wereldwijd te zien, van de Verenigde Staten (via MAV TV, 35 miljoen huiskamers) tot Dubai, Afrika en Australië. Onder andere via Motorvision, te bekijken in meer dan 100 landen, maar ook via onder andere Motorsport.tv. Het aanbod is uitgebreid met Fox Sports Racing, te zien in Canada en de Caraïben, en PX Sports, te bekijken in 16 landen in Zuid-Amerika. 

Niemand moet iets missen van de TAC Rally, de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.