Cédric Cherain 6 wedstrijden met een 997 GT3 in het BRC!

In het verlengde van de succesvolle deelname met twee Porsche 911 Gr.4 aan de Legend Boucles @ Bastogne, onthult August Porsche Addiction, met basis in het Waals-Brabantse Ohain, de plannen voor de het seizoen 2022. Het wordt een belangrijk jaar voor de competitie of raceafdeling van het team, met een stevig programma trackdays en andere evenementen, een deelname aan het Belgian Rally Championship met een Porsche 997 GT3 RS en last but not least een deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux met een 992 GT3 Cup. De bolides zullen bovendien mooie namen achter het stuur krijgen. 

August Porsche Addiction staat synoniem voor de passie voor het bekende Duitse merk. Daarom werd een programma met trackdays en evenementen op poten gezet, om de eigenaars van een Porsche optimaal te laten genieten in zeer verschillende kaders. Zo zijn er rijsessies op de circuits Dijon-Prenois, Spa-Francorchamps, Mettet, Magny-Cours, naast een ‘Vintage’ dag op het Circuit des Ecuyers met daarnaast een toeristische rally, ‘Drift & Drive’ in de regio van Visé, de ‘Night and Day August Rally’ in en om Spa, een bezoek aan het museum van Porsche in Stuttgart en voor zij die al iets verder staan, ook een driftstage op sneeuw en ijs in Scandinavië, met een Porsche 911 Gr.4! Het menu is dus gevarieerd en aantrekkelijk. ......

“Tijdens die trackdays, is het ook mogelijk om onze Porsche Cayman en GT3 Cup te huren”, aldus Renaud Jamoul, de verantwoordelijke voor het departement events en competitie. “Mensen die interesse hebben om zo’n wagen aan de tand te voelen, met de volledige begeleiding August, kunnen deze wagen huren, per uur, halve dag of gehele dag en ze kunnen zelfs aan Porsche Sprint Trophy Benelux deelnemen! Er zijn heel wat verschillende pistes en deze 991 GT3 Cup zal zeker heel wat mensen doen omkijken.”    

Cédric Cherain met een 997 GT3 in het BRC!   

Wat de competitie betreft, zien we August Porsche Addiction al vanaf komend weekend in het hoogstaande Belgian Rally Championship en dat met een wagen in de spectaculaire categorie RGT. Er wordt een Porsche 997 GT3 RS voor Cédric Cherain en Damien Withers ingezet en dat achtereenvolgens in de South Belgian Rally, de Rallye de Wallonie, de Sezoensrally, de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en de Rallye du Condroz-Huy.    

“We gaan voor de Belgische titel in de klasse RGT”, weet Lionel Hansen, technisch directeur van August Porsche Addiction. “We hebben lang nagedacht over de wagen die we zouden gebruiken en uiteindelijk werd het de 997 GT3 RS, voorzien van de laatste evoluties. Er zijn hiervoor heel wat redenen, onder meer het type parcours van de nationale competitie. Cédric Cherain zal zeker alles uit onze wagen halen, zonder het spektakel te vergeten. Ook het geluid van de Porsche zal de fans tijdens de proeven, waaraan we deelnemen zeker bevallen.”    

“Deze kans mocht ik niet laten liggen”, vertelt Cédric Cherain. “Rallyrijden in een professionele context, omgeven door mensen die ik waardeer en dat met een wagen waarvan het publiek houdt, is een project dat me bijzonder aanspreekt. Ik kijk naar de eerste proeven uit om het potentieel van de GT3 RS te leren kennen…”   

Maxime Soulet in de Porsche Carrera Cup Benelux!   

Last but not least, zal August Porsche Addiction met een 992 GT3 Cup van start gaan in de hoog aangeschreven en officiële Porsche Carrera Cup Benelux en dat met een andere bekende naam, Maxime Soulet, die zijn rijke ervaring uit de GT-racerij meebrengt.     

Foto: BRC