6 Uren van Kortrijk 2021: Voorbeschouwing wedstrijd met een volgeboekte deelnemerslijst.

De 6 Uren van Kortrijk zijn, na een Coronapauze in 2020, helemaal terug. Het is de successtory van de Vlaamse regionale autosport. Dat is geen gewaagde uitspraak want echt wel iedereen die ambitie heeft in het rallywereldje, wil de wedstrijd in Kortrijk rijden.
Ook dit jaar, of moeten we zeggen, bij uitstek dit jaar, werd organisator Autostal Groeninghe, weeral overspoeld met inschrijvingen. Sterker nog, op 18 oktober, de dag dat de inschrijvingen werden geopend, werd meteen ook de 130ste inschrijving genoteerd en dus was de lijst...compleet! Ergens is dat normaal want de organisatie pakt iedere keer uit met een ongeëvenaard parcours, een servicepark dat overloopt van de sfeer en met veel spektakel en muziek in het centrum van de stad. Ook in deze editie gaat de organisatie vooral prat op de samenwerking tussen de diverse steden Moeskroen, Kortrijk en Menen. De 28ste Rally van Kortrijk is trouwens de enige rally waar een Vlaamse en een Waalse stad samen organiseren.
Het roadbook zal pas donderdag af te halen zijn, de timing is nog niet helemaal definitief en de deelnemerslijst en de startnummers zijn nog niet vrijgegeven. Maar de internet tam-tam draaide de afgelopen weken al overuren en du zijn er al heel wat zaken gekend.......
De affiche is traditioneel een topaffiche met heel wat “nationale” bezoekers en met ongeveer iedereen die een VAS licentie bezit. Noteren we Freddy Loix en Pieter Tjsoen, samen op een Skoda Fabia Rally2, verder Sebastien Bedoret (Fabia Rally2), Vincent Verschueren (VW Polo R5), Melissa Debackere (Fabia Rally2), Davy Vanneste (C3 Rally2), Bernd Casier (Ford Fiesta) en Paul Lietaer (opnieuw op Skoda Fabia Rally2?). Nicola Stampaert (Ford Fiesta), Bert Coene (Fiesta Rally2), Renzo Herpoel (Fabia Rally2), Jo Muylle (Fabia Rally2) en Fred Miclotte (Fabia Rally2) vervolledigen het lijstje met de R5 topwagens. Maar ook in de andere klassen is er volop spektakel met legende Robert Droogmans, aan de start met een Alpine A110 RGT, en een eerste optreden sedert een tijdje voor Robin Maes op de Porsche 991. Maar overloopt u straks zelf eens de deelnemerslijst want benevens deze publiekstrekkers is er nog een ellenlange lijst aan regionale toppers en lokale helden, zoals Andy Lefevere, die zijn nieuw speeltje, een Mercedes 190 Groep A, zal komen uittesten.
Wat we ook al weten is dat er klassementsproeven worden gereden op de Lavano site in Moeskroen, de traditionals op Aalbeke, Marke en Bellegem en, een nieuwe proef op grondgebied Moeskroen, gekenmerkt door zeer snelle passages. Naar goede gewoonte is er op zaterdagavond een gratis optreden in de tent op de Grote Markt in Kortrijk, deze keer van Senterfold en DJ Joeri.
Wel opgelet want de organisatie heeft enorm haar best gedaan om de rally sowieso te laten doorgaan en dat betekent dat er een aantal maatregelen gelden. Op de Lavano-site en in de Rallytent op de Grote Markt is er een Covid Safe Ticket verplicht.
Maakt u het de controleurs dus niet moeilijk en toon uw QR-code samen met uw identiteitskaart. Afwachten ook wat de gevolgen zullen zijn van de veiligheidsraad die nu woensdag wordt gehouden. Er gelden nu al regels voor de horeca en voor de indoorevenementen.
De Rally van Kortrijk zal door de overheid worden aanzien als een ‘Covid Safe Ticket’ – evenement. Eens de Covid-administratie achter de rug is kan u volop genieten van de sfeer in de Rally van Kortrijk op zaterdag en zondag.
Zaterdag is er traditioneel de passage op de Lavano site en daar vertrekt de eerste wagen om 17u30. Zondag wordt dan de bulk van de proeven afgewerkt.
De eerste wagen vertrekt op Aalbeke om 8u35 en de finish wordt voorzien vanaf 17u00.