BRC / Rally du Condroz 2021: Stéphane Lefebvre wil schitteren in de kleuren van Wonderful.car.

De beslissing om een topteam bestaande uit de Fransman Stéphane Lefebvre en zijn Belgische corijder Renaud Jamoul te ondersteunen, bleek de juiste voor Patrick Gassmann en zijn familiebedrijf Wonderful.car! In de Citroën C3 Rally2, ingezet door DG Sport Compétition, zullen de heren, die beide een verleden in WRC hebben, als grote favorieten in de 47ste Rallye du Condroz-Huy starten. Hoei is en blijft een zeer populair sportief evenement, waarvan Lefebvre niemand minder dan de titelverdediger is. 

Dinsdag, in Clavier, hebben Stéphane en Renaud een eerste maal samen in de Franse wagen gezeten, om tijdens een trainingssessie zo veel mogelijk ervaring op te doen. “Het was zonder meer een wat korte oefensessie, maar alles ging meteen de goede richting uit”, aldus Lefebvre. “De omstandigheden waren erg nat, wat het parcours heel modderig maakte. Dit weekend zou het wat droger moeten zijn, dus helemaal representatief was het niet, maar het is altijd interessant om te weten hoe de wagen in deze moeilijke omstandigheden reageert. De Condroz blijft immers de Condroz…”   ......

Stéphane Lefebvre is vastbesloten om de kleuren van Wonderful.car te doen schitteren. “Het doel is om vooraan mee te vechten en ik zal dan ook vanaf de eerste meters aanvallen”, glimlacht de Fransman. “Ik ken Renaud Jamoul al geruime tijd en ik ben blij dat we een eerste maal kunnen samenwerken, zeker in deze omstandigheden in de Condroz. We zijn ondertussen ook al bezig met de verkenningen en alles verloopt erg goed. Ik kende de passages van vandaag al en dat is een goed voorteken.”     

Wat de weergoden ons dit weekend ook mogen voorschotelen, Stéphane en Renaud verwachten zich aan een stevige strijd… “De verschillen zullen klein zijn”, gaat de man uit het noorden van Frankrijk verder. “Het Belgische kampioenschap is erg hoogstaand dit seizoen en ik denk dat er vanaf de eerste meters erg hard zal gereden worden.”    

Voor Wonderful.car, het familiebedrijf van Patrick Gassmann, dat verzamelaars gelukkig maakt door hen te helpen opmerkelijke auto's en motoren te kopen, is deze week aan de oevers van de Luikse Maas een fantastische reclamepresentatie. En het duo in de Citroën zal er alles aan doen om voor een mooie return te zorgen!

Foto: DG Sport