Rally du Condroz 2021: Skoda opnieuw is opnieuw sterk vertegenwoordigd in Hoei. Sébastien Bedoret gaat niet voor de titel en mikt mits te meer op de overwinning.

2021 is een jaar dat bij Skoda met stip genoteerd staat. De constructeur uit Mladá Boleslav is sinds 1901 actief in de gemotoriseerde sporten, toen nog met motorfietsen, en dus viert de onderneming dit jaar zijn 120ste verjaardag in de sport. In de loop der jaren nam het palmares van het Tsjechische merk aanzienlijke proporties aan, en dan vooral in de rallysport. 

In dit jubileumjaar wist Skoda bovendien twee belangrijke internationale kampioenschappen te domineren, telkens met dezelfde rijder: de Noor Andreas Mikkelsen. Hij won de titel in WRC2, de tweede divisie in het Wereldkampioenschap, en tevens het Europees kampioenschap met een Skoda Fabia Rally2 Evo. Ook in het Belgisch Rallykampioenschap schittert de Skoda Fabia Rally2 Evo. Van de zes reeds verreden wedstrijden wist het Tsjechische merk er vier te winnen. Ghislain de Mévius bleek de snelste in de South Belgian Rally en de Omloop van Vlaanderen, Adrian Fernémont won de Rally van Wallonië en voordien had Pieter-Jan Michiel Cracco voor een verrassing gezorgd door in het  Belgische klassement van de Ypres Rally Belgium als eerste aan te tikken. In het nationale kampioenschap zijn er nog twee wedstrijden te gaan: op 6 en 7 november wordt de Condroz Rally afgewerkt, en op 4 en 5 december de Spa Rally. Zowel Adrian Fernémont, al in 2019 met een Skoda Belgisch kampioen geworden, als Ghislain de Mévius maken nog kans op de Belgische titel. ......

Sébastien Bedoret, de piloot die de kleuren van Skoda Import België verdedigt, sluit zijn seizoen af in de Condroz Rally, want de Spa Rally staat niet op zijn programma. “Het minste wat we kunnen stellen is dat we dit seizoen nogal wat pech hebben gehad”, stelt de 26-jarige Bedoret, die opnieuw aan de slag gaat met corijder Hans Delorge aan zijn zijde. “Omdat ik niet voor het kampioenschap ga, heb ik in de Condroz Rally maar één doel voor ogen: de overwinning.” 

Bij de meest recente editie van de Condroz Rally, in 2019, streed de jongeman uit Thuin tot de laatste meters om de overwinning. “Een fout in de allerlaatste proef liet echter een wat bittere nasmaak na”, geeft Seb toe. “Reden te meer om deze keer op revanche te azen. Ik heb ondertussen vernomen dat de Fransman Stéphane Lefebvre, tweevoudig winnaar in de Condroz, ook aan de start zal staan. Samen met alle Belgische tenoren zorgt dat er voor dat er een tiental zegekandidaten zullen deelnemen, en we dus een groots spektakel mogen verwachten. Het zorgt er alleen maar voor dat ik extra gemotiveerd ben om met mijn Skoda uit de ateliers van SXM Compétition naar de zege te rijden. Afspraak in Hoei!” 

Net zoals tienduizenden rallyfans wordt ook bij Skoda Import Belgium reikhalzend uitgekeken naar de Belgische rallyklassieker. “Dit rallyseizoen was al heel bijzonder voor ons” stelt Liana Picard, de verantwoordelijke voor Public Relations en woordvoerster voor het Tsjechische merk in België. “Niet alleen vieren we 120 jaar auto- en motorsportactiviteiten, maar bovendien konden we met de Ypres Rally Belgium ook voor de eerste keer het wereldkampioenschap rally verwelkomen. De Condroz Rally lijkt een nieuw hoogtepunt van het seizoen te worden, en we wensen Sébastien bij zijn laatste wedstrijd in het Belgische kampioenschap veel succes toe.”