Een PSA Motorsport Rally Cup Belux gaat van start in 2021!

Als er één observatie is die zichzelf in de loop der jaren heeft bevestigd, dan is het wel de populariteit van bijeenkomsten in onze regio's. Er was niet meer voor nodig voordat bepaalde importeurs naar voren kwamen, nadat ze de belangstelling van een actieve aanwezigheid op de verschillende evenementen volledig hadden gegrepen.

Dat geldt ook voor PSA Motorsport, dat al in het middelpunt van de actie stond met hun Citroën C3 R5 die nu de C3 Rally2 wordt. En dat is niet alles! In 2021 zal een PSA Motorsport Rally Cup Belux het levenslicht zien, gereserveerd voor Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4 ! Hiermee eren ze de lange traditie van de merkbekers van de Groep.

Concreet zullen de wagens met de leeuw en de bliksemlogo's strijden in een Cup die is gepland over 6 rally's - 5 evenementen van het Belgisch Rallykampioenschap + de Rallye de Luxembourg . De huidige gezondheidssituatie laat momenteel niet toe om het volledige programma van deze PSA Motorsport Rally Cup Belux officieel te maken, maar vanaf het moment dat de promotors van de BRC het programma van de nationale competitie voor 2021 vrijgeven, vallen de organisatoren van deze nieuwe beker in stap achter. .....

Anderzijds wordt wel verzekerd dat er op de verschillende ingehouden evenementen een voorraad reserveonderdelen beschikbaar zal zijn, met daarnaast de aanwezigheid van een technisch adviseur . De keuze van de bandenleverancier voor deze wedstrijd wordt later ook officieel gemaakt.

Wat het prijzengeld betreft , worden bij elk evenement financiële premies en aankoopbonnen voor banden in het spel gebracht, naast een financiële bonus aan het einde van het seizoen tot een totaalbedrag van maximaal € 100.000,00.