Spa Rally opnieuw uitgesteld naar nieuwe datum in 2021. Geen Belgisch kampioen dit jaar.

Ondanks de volharding en het enthousiasme van organisator DG Sport, bleek het onmogelijk om de Spa Rally te organiseren op 12 en 13 december. De Spa Rally zal uitgesteld worden naar een nader te bepalen datum in 2021. Dat betekent ook het einde van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020. Er zal dit seizoen, bij gebrek aan voldoende wedstrijden, reglementair geen Belgische titel worden toegekend. 

De beslissing om de Spa Rally niet door te laten gaan werd in gezamenlijk overleg genomen door Burgemeester van Spa Sophie Delettre en Gouverneur van de Provincie Luik Hervé Jamar, gelet op de huidige gezondheidscrisis in de regio. Gelet op de huidige context en de druk op de gezondheidszorg, vond men de organisatie van dit evenement, ondanks de professionaliteit van de organisatie, niet te rechtvaardigen in de huidige omstandigheden. 

Deze beslissing betekent dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 beëindigd is na twee wedstrijden, de Rally van Haspengouw, gewonnen door Ghislain de Mevius, en de Aarova Rally, gewonnen door Craig Breen, maar waarin titelverdediger Adrian Fernémont de maximale punten scoorde voor het Belgisch kampioenschap. Bij gebrek aan een Kampioen van België 2020, zullen Adrian Fernémont en Samuel Maillen als titelhouders van 2019 ook in het Jobfixers Belgian Rally Championship 2021 met startnummer 1 rijden. Toevallig stonden ze na 2 wedstrijden ook aan de leiding in de tussenstand van dit jaar.

Ondertussen wordt door de promotor en RACB Sport al druk gewerkt aan de plannen voor 2021. Daarover binnenkort meer.