BRC / EBR 2018 : Van den Brand domineert de strijd in de M Cup en is ook vice kampioen.

Na vier opeenvolgende opgaves, kon Mats Van den Brand eindelijk de pechduivel verslaan in de East Belgian Rally. De Nederlander amuseerde zich op de prachtige proeven in de Oostkantons en stuurde zijn BMW M3 naar de 12de plaats algemeen. Een knappe prestatie van de Nederlander die vice-kampioen werd in zijn eerste seizoen in de M Cup.

"Wat een waanzinnig mooie proeven!," lachte Mats. "Het is mijn derde deelname en elke proef is een uitdaging. Echt, ik heb enorm genoten van de proeven op hoge snelheid en deze keer was de motor van Bosch Tuning in onze BMW subliem. We hadden trouwens iets meer vermogen dan vroeger. Deze overwinning is een mooie afsluiter van de M Cup. Volgend jaar wil ik opnieuw de M Cup rijden, maar dan om de titel te veroveren!"  .....

Franky Boulat, voor het vierde jaar op rij eindwinnaar in de M Cup, eindigde op de tweede plaats, maar wel op meer dan 4 minuten. Wim Muilwijk, die deze keer geen schade wilde rijden, eindigde op de derde plaats, voor Tom Ceuppens. Frederik Vandeloock werd vijfde. Kurt Braeckevelt ging helaas opnieuw hard van de baan, net als Chris Vandamme op de allereerste proef. Dirk Verhaert gaf in de slotfase op met de BMW M3 waar hij 7 jaar aan gewerkt heeft. Het was nog maar de tweede rally van Dirk Verhaert, die eerder dit jaar debuteerde in de GTC Rally.