Topaffiche voor de Aarova Rallysprint met Pieter Tsjoen en Vincent Verschueren als topfavorieten.

Met meer dan 100 inschrijvingen, is de derde editie van de Aarova Rallysprint van Oudenaarde de sterkst bezette editie. Zeker omdat er ook topkwaliteit aan de start komt. 8 R5's en 5 Porsches GT3, daar is menige organisator jaloers op. De gratis inschrijving die Superstage aan de deelnemers bood, miste zijn effect niet.
Sportief lijken we een duel te krijgen tussen Vincent Verschueren, de winnaar van de Omloop van Vlaanderen en de leider in het Belgisch kampioenschap, en Pieter Tsjoen, die in zijn thuisbasis Oudenaarde met een Ford Fiesta R5+ het best gewapend lijkt. Zeker omdat hij kan rekenen op de hulp van Kevin Abbring.
"Die extra pk's en dat extra koppel van de R5+ voel je wel, maar in die configuratie is de Fiesta wel moeilijker te besturen. De wagen blijft immers duwen in de bochten. Ik weet niet of hij veel efficiënter is, maar hij is wel plezanter om mee te rijden. En de ARS is voor ons een dag pure fun," lacht Pieter, die zijn makker Kevin Abbring ook zal laten rijden. "In principe rijden we elk twee proeven, maar als het regent mag hij wel meer rijden."

Pieter Tsjoen mag trouwens niet teveel risico's nemen, want zijn Ford gaat maandagochtend al op transport richting het Eiland Man voor de Manx Rally.
Vincent Verschueren komt met vertrouwen aan de start: "Ik mik weer op de zege, net zoals vorig jaar. Hier rijden, voor eigen publiek, dat is heel plezant!"

Naast de twee lokale toppers, komen ook Bert Cornelis en Steve Bécaert met een Citroën DS3 R5 aan de start. Ook Reinaud Van Eecke kiest voor een DS3 R5. Geoffrey Vander Schelden kiest voor een Ford Fiesta R5. Copiloot Fred Miclotte ruilt van plaats met zijn vaste rijder Jourdan Serderidis. Het duo van J-Motorsport komt aan de start met een Skoda Fabia R5.

Ook Steven Vergalle, de oom van Pieter en jarenlang zijn mentor en mecenas, gaat de uitdaging aan om met een Skoda Fabia R5 te rijden. Een wagen van BMA die hij donderdag zal ontdekken, samen met zijn navigator Michel van Welden.
"Finishen is de eerste uitdaging. Michel wilde zeker iemand navigeren, maar Pieter had beloofd met Kevin Abbring te rijden. Ik heb me dan maar opgeofferd om de Skoda te besturen," lacht Steven. "Ik wil me gewoon amuseren zondag."

Onder impuls van Tim Van Parijs komen er ook vijf Porsches aan de start: Van Parijs, Claudie Tanghe, Jochen Claerhout, Rudy Buyse en Chris Debyser. Verder zijn er nog tal van snelle kerels die naar Oudenaarde komen, zoals Steven Dolfen, Pierre en Thomas Vauterin, Jean-Baptiste Broekaert en kersvers  Criterium-kampioen Stefaan Tjoens.

In Historic mogen we ook een boeiende strijd verwachten tussen Paul Lietaer, aan de start met zijn Escort, Dirk Vermeirsch, met zijn Ford Sierra Cosworth, de BMW's van Danny Kerckhof, Jean-Louis De Rouck en vooral Alain Vermeulen, de Opels van Tom Tytgat en Michel Casseyas en de Volvo van Bram Fonteyne.

Afspraak zondag in Oudenaarde voor de derde editie van de Aarova Rallysprint! Meer informatie op www.arsrally.com.